Shortalkz video-interview jonge talenten!

 


Iedere vrijdagochtend presenteren het Nederlands Film Festival en Shortcutz Amsterdam een nieuwe editie van Shortalkz. Dit is de laatste van het jaar 2017. Tijd om te kijken wat de toekomst ons brengt: in deze aflevering geven we het woord aan het nieuw Nederlands filmtalent onder de 30. Shady El-Hamus, Jonas Smulders, Isabel Lamberti, Marit van Weerheijm en Floor van der Meulen delen met ons wat voor hen uitdagingen zijn tijdens het maken van een film.

   
      JONG TALENT

Shady El-Hamus volgde de Nederlandse Filmacademie. Hij is werkzaam als scenarist en regisseur. Acteur Jonas Smulders  won in 2015 een Gouden Kalf voor zijn rol in de ONE NIGHT STAND X – GEEN KONINGEN IN ONS BLOED. Komend jaar zal hij op het internationaal filmfestival van Berlijn in de spotlight staan als een van de tien Shooting Stars.  Isabel Lamberti opende dit jaar het Forum van de Regisseurs met haar korte film AMOR, die ook te zien is op 14 januari tijdens  NFF x LHC: Nieuwjaarsduik. Regisseur Marit van Weerheijm ontving voor haar film  GRIJS IS OOK EEN KLEUR / WHEN GREY IS A COLOUR een studentenoscar. Floor van der Meulen was afgelopen editie op het NFF aanwezig met haar documentaire GREETINGS FROM ALEPPO,  over de absurde en ontroerende kanten van het overleven in een door oorlog verscheurde stad. 


Het volledig overzicht van Shortalkz vind je hier.
  


In Shortalkz verschenen eerder interviews met o.a. Fons MerkiesHadewych Minis, Saar Ponsioen en Marit Weerheijm en  Paula van der Oest.