Eerste Nederlandse Netflix-serie volgend jaar te zien

 
Pieter Kuijpers (© Foto: Ramon Mangold)

De streamingdienst Netflix krijgt een eerste Nederlandstalige 'original'. De achtdelige horrorserie wordt gemaakt door productiebedrijf Pupkin en is vanaf 2019 te zien.

De nu nog naamloze reeks bestaat uit acht afleveringen van een half uur en speelt zich af in Amsterdam. Het verhaal gaat over een groep jonge studenten die zonder het te beseffen een verborgen toegang openen naar een demonische wereld uit de Nederlandse Gouden Eeuw.

De serie wordt gemaakt door het Nederlandse productiebedrijf Pupkin, bekend van VAN GOD LOS en RIPHAGEN. Het verhaal is bedacht door Pieter Kuijpers. Hij is vereerd om samen te werken met Netflix. “Ik kijk ernaar uit om een serie te maken die twee genres combineert: coming of age en horror”, aldus Kuijpers. “De serie hint naar de meedogenloze Nederlandse geschiedenis waar onze welvaart deels op is gebaseerd.”

Het scenario ligt in handen van het schrijverscollectief Winchester McFly, bekend van onder andere de filmhit BANKIER VAN HET VERZET, VAN GOD LOS, SMERIS en FEUTEN. De groep bestaat uit Michael Leendertse, Thomas van der Ree, Joost Reijmers, Matthijs Bockting, Pieter van den Berg en Sarah Offringa.

De Netflix original komt uit in 2019. Netflix heeft wereldwijd meer dan 125 miljoen abonnees in ruim 190 landen. In Nederland hebben ongeveer twee miljoen mensen een abonnement bij de streamingdienst.