Drie nieuwe films tijdens Verrassend Nederlands op 22 april

 


Ben jij een echte liefhebber van de Nederlandse film? Dan heeft het Nederlands Film Festival hét filmevent voor jou: Verrassend Nederlands! Op zondag 22 april kun je een dag lang genieten van maar liefst drie spiksplinternieuwe films van eigen bodem. In zes Pathé bioscopen bij jou in de buurt kun je kijken naar de volgende films: LA HOLANDESA, ESCHER – HET ONEINDIGE ZOEKEN en DE MATCHMAKER.

Bestel nu je tickets!Op zondag 22 april presenteert het Nederlands Film Festival i.s.m. Pathé en BankGiro Loterij een speciale NFF-dag in zes steden door het hele land. Filmliefhebbers krijgen de mogelijkheid om de nieuwe Nederlandse film ESCHER - HET ONEINDIGE ZOEKEN, over het leven van kunstenaar Maurits Cornelis Escher, en twee exclusieve voorpremières te zien. LA HOLANDESA, een road movie met meervoudig Gouden Kalf-winnaar Rifka Lodeizen in de hoofdrol, en DE MATCHMAKER, de feelgoodfilm van dit voorjaar met onder andere Ariane Schluter en Benja Bruijning. 

‘Verrassend Nederlands’ vindt plaats in Pathé Groningen, Zwolle, Nijmegen, Amsterdam, Breda en Den Haag (Buitenhof).

Programma
11.00 - 12.30 uur | LA HOLANDESA
12.30 - 13.10 uur | Pauze
13.10 - 14.40 uur | ESCHER – HET ONEINDIGE ZOEKEN
14.40 - 14.50 uur | Korte pauze
14.50 - 16.20 uur | DE MATCHMAKER

LA HOLANDESA (Marleen Jonkman)
Een toevallige ontmoeting tussen een Nederlandse vrouw en een Chileens jongetje ontvouwt zich in een ontwapenend avontuur door het adembenemende landschap van Chili.

ESCHER – HET ONEINDIGE ZOEKEN (Robin Lutz)
Escher’s persoonlijke documenten zoals brieven en dagboeken geven een prachtig beeld van wie hij was, wat hij dacht, voelde en waar hij naar op zoek was. Door in de huid van Escher te kruipen leren we deze geweldige grafische kunstenaar kennen en begrijpen. Unieke persoonlijke foto’s en filmfragmenten geven samen met zijn eigen woorden een enorme diepgang aan deze film.

DE MATCHMAKER (Jeroen Houben)
Wanneer haar online dating video ‘per ongeluk’ viral gaat, gaat er zowel voor levensgenieter Chris als zijn moeder Marja, een nieuwe wereld open. Die van het daten….

Tickets
Het NFF organiseert ‘Verrassend Nederlands’ in samenwerking met Pathé en BankGiro Loterij vier keer per jaar. Toegangskaarten zijn €17,50 en te bestellen via pathe.nl/nff. Deelnemers van BankGiro Loterij ontvangen 20% korting.

> Bestel nu je tickets!