<strong>Beyond Index</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/gerald-van-der-kaap?film=beyond-index', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Gerald van der Kaap' });" text="Gerald van der Kaap">Gerald van der Kaap</a>, 2017<br>Speelfilm<br>Première<br> <strong>Beyond Index</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/gerald-van-der-kaap?film=beyond-index', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Gerald van der Kaap' });" text="Gerald van der Kaap">Gerald van der Kaap</a>, 2017<br>Speelfilm<br>Première<br> <strong>Beyond Index</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/gerald-van-der-kaap?film=beyond-index', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Gerald van der Kaap' });" text="Gerald van der Kaap">Gerald van der Kaap</a>, 2017<br>Speelfilm<br>Première<br>

Beyond Index

 
Fotograaf en beeldend kunstenaar Gerald van der Kaap geeft in dit speelfilmdebuut een hoofdrol aan de kleur blauw. In een Chinese schilderijenfabriek kopieert kunststudente Fang Europese meesterwerken. Tot op een dag een geheimzinnige vreemdeling de kleur blauw introduceert als een elixer. Misschien tegen de luchtverontreiniging, maar vooral om de geest vrij te maken. Fang begint een andere werkelijkheid te dromen in een film die zijn eigen regels volgt, met verwijzingen naar kunst en literatuur, en kritische noten bij de westerse blik op China.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2017
Lengte83 minuten
ProductielandNederland
Websitewww.facebook.com/beyond...
RegisseurGerald van der Kaap
ProducentMira Mendel
ProducentRené Mendel
Co-ProducentGerald van der Kaap
Uitvoerend ProducentBernet Crucq
ScenarioGerald van der Kaap
CameraYu Lik-Wai
CameraJoewi Verhoeven
EditorGerald van der Kaap
Set GeluidQiao Xin
GeluidsnabewerkingMarco Vermaas
MuziekÂme (Kristian Rädle, Frank Wiedemann)
ProductiebedrijfInterakt
Cast
Chen Yi Ying, Yu Naijia, Gao Jian, Weng Leibin, Feng Yi Jie, Ye Qianfu, Liu Tianyu