NFF Studentencompetitie

Het NFF is voor veel eindexamenstudenten van audiovisuele opleidingen de eerste gelegenheid waarop ze hun productie aan een groot publiek kunnen presenteren. Jaarlijks vertoont het festival een selectie van de afstudeerproducties van de Nederlandse film- en kunstacademies.

Talent Award Ceremonie

Een jury bestaand uit deskundigen uit de audiovisuele sector maken jaarlijks de winnaars van de NFF Studentencompetitie en de Filmfonds Wildcards bekend tijdens de feestelijke Talent Award Ceremonie.

Talent Awards 2021

Winnaars Studentencompetitie en Filmfonds Wildcards 2021

De vijf Talent Awards van de NFF Studentencompetitie en de Wildcards van het Nederlands Filmfonds zijn uitgereikt.

Prijzen NFF Studentencompetitie

Afstudeerders maken met hun producties onder voorbehoud kans op de volgende prijzen

  • De VEVAM Fonds Talent Award voor de beste afstudeerproductie van het afgelopen jaar (€5.000, beschikbaar gesteld door het VEVAM Fonds)
  • De NAPA Award voor de producent met de meest innovatieve toekomstvisie van het afgelopen jaar (€5.000, beschikbaar gesteld door de Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie).
  • De Fentener van Vlissingen Fonds Award voor een opvallende prestatie van een crewlid. De Fentener van Vlissingen Fonds Award bestaat uit een geldbedrag van €7.500, beschikbaar gesteld door het Fentener van Vlissingen Fonds.
  • De KNF Award, uitgereikt door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten, voor beste eindexamenproductie.
  • Keplerfilm Animatieprijs voor de beste animatie-examenfilm. (€3000 beschikbaar gesteld door Keplerfilm)
  • Wildcards voor talentontwikkeling. Met dit bedrag krijgen de winnaars de kans om een nieuwe documentaire, fictiefilm of animatiefilm te realiseren (€50.000 beschikbaar gesteld door het Nederlands Filmfonds)
COCON1

Altijd up-to-date

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrieven.