Ga naar inhoud
Stills

Paralysed Nights

Regie: Anna Koppen
Beklemmende animatie over slaapverlamming: terwijl een meisje probeert te slapen verandert haar kamer in haar ergste nachtmerrie en weet ze niet meer wat boven of onder is.
Wie lijdt aan slaapverlamming, bevindt zich vaak op de grens tussen dromen en wakker zijn. Sommige dromen voelen als levensechte nachtmerries aan en slapen kan zelfs gepaard gaan met hallucinaties. De beklemmende animatie Paralysed Nights verbeeldt dit horrorscenario en neemt de kijker mee. Hoe is het als het voelt dat iemand de kamer inloopt, of als een schim je keel dichtknijpt en je uit je lichaam trekt?

Credits

Producent
Cast (hoofdrol)
Animatie
Scenario
Productiebedrijf
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Titel: Paralysed Nights
Jaar: 2021
Duur : 4 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2021
NFF Studentencompetitie Genomineerd Talent Awards 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills