Ga naar inhoud

Winnaars awards NFF 2017

Films die vertoond werden op het Nederlands Film Festival, kunnen naast de Gouden Kalveren ook in aanmerking komen voor andere prijzen. Zo is er een prijs voor de beste film in 48 uur gemaakt en een prijs voor de beste afstudeerfilm. Hieronder een overzicht van alle winnaars van NFF 2017!Forum van de Regisseurs


VEVAM Fonds Prijs van het Forum van de Regisseurs

In de in 2015 geïntroduceerde competitie wordt een eigen selectie van must-see films vertoond, die gemeen hebben dat zij de grenzen en de mogelijkheden van de filmkunst verkennen en het gesprek over film nieuwe impulsen geven. De focus ligt op de regisseur van grensverleggende cinema. De prijs is een penning, ontworpen door Jolanda Breman en Steiny Vos van SUS Goudsmeden, en een bedrag van €5.000,-, beschikbaar gesteld door het VEVAM FONDS. De prijs wordt toegekend door een onafhankelijke jury samengesteld door het NFF.

De winnaar van Forum van de Regisseurs 2017 is: Daan Bakker voor QUALITY TIME
NFF Debuutcompetitie

Filmprijs van de Stad Utrecht
In de NFF Debuutcompetitie wordt de beste debuutfilm bekroond met de Filmprijs van de Stad Utrecht, die bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag van € 5.000,-. De prijs wordt toegekend door een onafhankelijke jury, bestaande uit tenminste drie aan Utrecht gelieerde deskundigen op filmgebied, benoemd door het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Utrecht.

De winnaar van de NFF Debuutcompetitie 2017 is: Sophie Dros voor GENDERBENDE
NFF Studentencompetitie

Tuschinski Award
De prijs wordt toegekend door een jury samengesteld door het NFF aan de regisseur van de beste afstudeerfilm van het afgelopen studiejaar. De Tuschinski Award bestaat uit een geldbedrag van € 5.000,- beschikbaar gesteld door Pathé Theatres BV.

De winnaar van de Tuchinski Award 2017 is: HOW TO UNINSTALL LIFE van Noah Suhartono

Speciale Jury Award
De prijs voor een opvallende prestatie van een crew lid. De Speciale Jury Award bestaat uit een geldbedrag van €2.000, beschikbaar gesteld door het Nederlands Film Festival.

De winnaar van de Speciale Jury Award 2017 is: Marie-Anne Faustinelli (regie) voor MAAR ALS IEDEREEN ZO DENKT

Filmproducenten Nederland Award
De prijs wordt toegekend door een door Filmproducenten Nederland (FPN) samengestelde jury, aan de beste producent van een afstudeerfilm van het afgelopen studiejaar. De FPN Producenten Award bestaat uit een geldbedrag van € 5.000,- en wordt beschikbaar gesteld door Filmproducenten Nederland.

De winnaar van de Filmproducenten Nederland Award 2017 is: Maxime Rozestraten
Pers & Jongeren

Prijs van de Nederlandse filmkritiek
Deze ‘persprijs’ wordt vergeven door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten. De KNF stelt uit haar leden een jury samen die de nominaties bepaalt en tevens de winnaar aanwijst uit de speelfilms en lange documentaires die op het NFF hun premiere beleven.

De winnaar van de KNF-prijs 2017 is: GESCHENK UIT DE BODEM van Paul Cohen en Martijn van Haalen

MovieZone NFF Award
De prijs wordt uitgereikt door een jongerenjury (15 t/m 18 jaar). De winnaar van de MovieZone NFF Award maakt kans opgenomen te worden in een van de filmeducatieve programma’s van EYE.

De winnaar van de MovieZone NFF Award 2017 is: BROERS van Bram Schouw

Meer Festivalprijzen

Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie
De Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie wordt jaarlijks uitgereikt onder auspiciën van de Louis Hartlooper Stichting. Met de prijs hopen de initiatiefnemers het schrijven over film in Nederland onder de aandacht te brengen en waardering uit te spreken voor idealisme, moed, inzet en bevlogenheid. Een nationale filmcultuur is ondenkbaar zonder goede filmpublicaties. Zonder referenties, reflecties, onderzoek, inventarisaties en andere geschreven inzichten is er zelfs geen begin van filmcultuur.

De winnaar van de Louis Hartlooper Prijs voor Beste Filmpublicatie 2017 is: Joyce Roodnat voor het boek HEE… ZIE JE DAT!?

48 Hour Film Project
Het 48 Hour Film Project is een competitie waarin teams van filmmakers een genre, een personage, een rekwisiet en een dialoogzin toegewezen krijgen, en 48 uur hebben om een korte film met die elementen er in verwerkt te creëren.

De winnaar van de 48 Hour Film Project 2017 is: MAN CREAM van het team In Love With the Coco

The Pitch
Bij The Pitch krijgen deelnemers slechts 60 seconden om hun idee voor een nieuwe korte film te presenteren op camera. Voor The Pitch Live Finale worden vijf finalisten geselecteerd die hun plan live voor een jury en publiek mogen pitchen. De winnaar van The Pitch ontvangt €5.000,- productiebudget.

De winnaar van The Pitch 2017 is: GLAD IJS van Joosje Duk

Filmfonds Wildcards
De Filmfonds Wildcards worden uitgereikt in de categorieën Animatie, Special mention animatie, Documentaire en Fictie. De winnaars van de Filmfonds Wildcards zijn:

  • Fokke Mars voor Animatie ROUTINE

  • Michelle Verhoeks voor Special mention animatie DIEP

  • Arjen Sinninghe Damsté voor Documentaire DE NIEUWE MAN

  • Claudio de Oliveira Marques voor Documentaire EEN ONVERGETELIJK AFSCHEID

  • Simone Peelen voor Documentaire NIEMAND ECHT NIEMAND VINDT DIT LEUK

  • Laras Rienstra voor Fictie BLOED KRUIPT

  • Amy voor Fictie RASCALS


Holland Film Meeting
Holland Film Meeting (HFM) is de internationale co-productiemarkt van het NFF. Om co-productie te stimuleren worden filmprojecten in ontwikkeling gepresenteerd aan internationale filmexperts, financiers, distributeurs, sales agents en producenten. De projecten maakten daarnaast kans op een aantal postproductie-prijzen. Drie winnaars zijn gekozen uit een selectie van 24 filmprojecten in ontwikkeling uit 19 verschillende landen.

Winnaar Cam-a-lot & Filmmore Cinema Emerging Talent Prijs voor het beste project 2017 (t.w.v. €10.000): THE WHOLE-TIMERS van Bibhusan Basnet & Pooja Gurung (Frankrijk/Nepal), geproduceerd door Marie Legrand. Productiebedrijf: Les Films du Tambour.

Winnaar WarnierPosta Prijs 2017 (t.w.v. €5.000): LIFE AFTER ZORO van Raf Reyntjens (België), geproduceerd door Xavier Rombaut. Productiebedrijf: Bulletproof Cupid.

Winnaar Filmmore HFM Work-in-Progress Prijs 2017 (t.w.v. €5.000): LA CAMA van Monica Lairana (Argentinië). Geproduceerd door Adriana Yurcovich e.a.
ga terug