Ga naar inhoud

Winnaar NFF Debuutcompetitie Nederlands Film Festival 2020 bekend - kopie

De winnaar van de NFF Debuutcompetitie is vanavond bekendgemaakt. Joris Koptod Nioky met Portret van een mislukt schrijver heeft de jaarlijkse Filmprijs van de Stad Utrecht gewonnen. Joris Koptod Nioky ontvangt met de Filmprijs van de Stad Utrecht een bedrag van €7.500,-, een oorkonde en het beeld De Gouden Berg van kunstenaar Noor Nuyten. Het Nederlands Film Festival en de gemeente Utrecht willen met de samenwerking talentontwikkeling en vernieuwing op het gebied van beeldcultuur stimuleren. De geselecteerde producties van de NFF Debuutcompetitie zijn t/m 3 oktober te zien via filmfestival.nl/programma.
[caption id="attachment_110740" align="alignnone" width="750"] © MOMENTTOM.com[/caption]
Jury rapport

Uit de totaal 21 geselecteerde producties voor de NFF Debuutcompetitie werden er vier genomineerd voor de Filmprijs van de stad Utrecht. Opvallend dit jaar was dat veel debuutfilms ook in andere competities terecht zijn gekomen. Regisseurs Arjan Brentjes en Shamira Raphaëla en scenarist Lotte Tabbers vormden dit jaar de vakjury voor de Filmprijs van de Stad Utrecht. De jury over de winnende filmproductie: “Joris Koptod Nioky lijkt met Portret van een mislukt schrijver een nieuwe kunstvorm te hebben uitgevonden: ergens tussen documentaire en autobiografische literatuur, en tussen werkelijkheid en fictie. De zoektocht naar deze nieuwe vorm neemt de kijker mee op een avontuur dat ruim anderhalf uur weet te blijven boeien. De meeslepende, kunstzinnige film voelt meer aan als een afronding van een fase dan als het begin van een filmcarrière. Toch hopen we in de toekomst meer film- of crossmediaprojecten te zien van dit multi-talent. Want dit smaakte absoluut naar meer.”

Portret van een mislukt schrijver is t/m vrijdag 2 oktober 23:59 uur online te zien via deze link.

https://www.youtube.com/watch?v=ty3RXEJEN2I

Noor Nuyten ontwierp de nieuwe Filmprijs van de Stad Utrecht. In deze video zie je het maakproces. De award wordt eens in de tien jaar opnieuw ontworpen.


ga terug