Ga naar inhoud

Vrijwilligers Vrijdag: Heleen te Wierik

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het NFF. Komende editie zijn er zo’n 200 vrijwilligers aan het werk in verschillende functies: van festivalbezoekers ontvangen en publiek door interactieve installaties begeleiden, tot online vragen beantwoorden over alle ins en outs van het festival. Maar wat houdt zo’n vrijwilligersfunctie nou precies in? Iedere week maken we kennis met een vrijwilliger op Vrijwilligers Vrijdag. Deze week: Heleen te Wierik.


Ook vrijwilliger worden?
Meld je aan

Naam: Heleen te Wierik
Leeftijd: 28 jaar
Functie: Lid van het flexteam
Vrijwilliger sinds: 2019

1. Leuk je te ontmoeten! Wat was jouw motivatie om je aan te melden als vrijwilliger bij het NFF?
Begin vorig jaar ben ik in Utrecht komen te wonen. Zoals iedereen zal herkennen als je naar een voor jou onbekende plaats verhuist, wil je graag nieuwe mensen leren kennen. Daarbij vind ik het belangrijk om mijn steentje bij te dragen aan de maatschappij, en weet ik uit eigen ervaring hoe belangrijk vrijwilligers zijn voor alle uiteenlopende organisaties/stichtingen. Ik zag dan ook via social media een oproep aan potentiële vrijwilligers voor het NFF voorbijkomen, was gelijk enthousiast en heb me aangemeld. Wat is nou een betere manier om zowel nieuwe mensen als de stad te leren kennen, dan via een grootschalig evenement als het NFF dat in Utrecht zelf plaatsvindt?

2. Wat is jouw achtergrond qua werk of opleiding en in hoeverre denk je dat te gaan toepassen tijdens hetNederlands Film Festival?
Ik ben een buitenbeentje in de zin dat ik zowel geen opleiding als ervaring heb in de filmindustrie, maar deze balans volledig recht probeer te trekken door mijn enthousiasme, energie en hands-on mentaliteit. Ik ben werkzaam als Internationaal Account Manager in Engeland, waarbij wij door middel van training rijgedrag positief beïnvloeden. Heel wat anders dan de filmindustrie dus.

3. Kun je iets vertellen over je functie binnen het flexteam bij het NFF?
Het flexteam is een combi van alle functies, waarbij je wordt ingezet waar mensen tekort zijn. Daarom was/is dit voor mij de beste optie, omdat ik van afwisseling houd en graag van alles wat mee wilde krijgen. Zo heb ik vorig jaar bij enkele bioscopen bijgesprongen als troubleshooter, heb ik helpen opbouwen bij de Winkel van Sinkel, en heb ik geassisteerd en ben ik gastvrouw geweest bij de livestream voorafgaand aan het Filmgala. Hoe breder inzetbaar had ik kunnen zijn?

4. Het NFF beleeft dit jaar zijn jubileumeditie. Wat is jouw mooiste herinnering aan 40 jaar NFF?
Ik heb eerlijk gezegd geen specifieke herinnering, want het zijn er te veel om op te noemen. Maar het feit dat je als bijna volstrekt vreemden gezamenlijk het avontuur aangaat en daar tot vandaag nog steeds contacten aan hebt overgehouden, vind ik een beleving op zichzelf!

5. Wat hoop je mee te maken tijdens deze 40e editie van het festival?
Ik hoop dat ook dit jaar, ondanks de bijzondere omstandigheden waarin wij ons momenteel bevinden, het NFF weer een groot succes mag worden en wij nog meer mensen een glimlach en tevreden gevoel kunnen bezorgen!

6. Waarom moeten anderen zich ook aanmelden voor NFF 2020?
Het feit dat je met een dusdanig grote groep vrijwilligers kunt bijdragen aan zo\'n geweldig en zeer bekend evenement. Daar wil toch iedereen deel van uitmaken? En het mooiste is dat iedereen kan helpen, het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, of je kunt sjouwen of niet, er is voor iedereen wat te doen zolang je maar wilt en je glimlach bij je hebt.
Hopelijk zie ik je dit jaar bij het NFF!

Meld je aan als vrijwilliger voor NFF 2020
ga terug