Vrijwilligers

Het NFF bedankt zijn vrijwilligers, die zich hebben ingezet om de 39e editie om te toveren tot een bruisend filmevenement. Op dit moment zijn we niet meer op zoek naar vrijwilligers, maar kijken we uit naar de jubileumeditie van het NFF in 2020!

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het Nederlands Film Festival. Jong (18+) en oud, studerend, werkend en gepensioneerd: iedereen is van harte welkom. Jaarlijks zijn er ruim 350 vrijwilligers aan het werk in verschillende functies: van kaartjes verkopen in het Festivalhart en rode lopers leggen op de verschillende festivallocaties tot het rondrijden van de sterren!

Samenwerking met New Faces

Sinds dit jaar werkt het NFF samen met New Faces, een project dat zich inzet om nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond als vrijwilliger te betrekken bij verschillende Nederlandse festivals. Op deze manier worden zij geholpen bij een actieve participatie in een nieuwe samenleving. Ze kunnen werkervaring opdoen en beginnen aan het bouwen van een netwerk, wat hen later kan helpen bij het vinden van een baan.

Het NFF en New Faces werken samen bij de werving van deze nieuwkomers. We kijken naar onze aanmeldprocedure voor vrijwilligers en denken na over de gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast ondersteunt New Faces de nieuwkomers bij de opstart van hun werkzaamheden op het festival en hun eerste diensten. Daarna neemt het NFF het over, zodat ze op dezelfde manier als de andere vrijwilligers meedraaien. Dit vergroot de culturele diversiteit onder vrijwilligers en helpt bij de integratie en participatie van de nieuwkomers.

Wat vragen wij?
  • Enthousiasme, betrouwbaarheid en inzet
  • Minimaal 6 diensten (4-6 uur) beschikbaarheid tussen 18 september en 7 oktober. Afhankelijk van je functie en beschikbaarheid word je voorafgaand, tijdens en/of na afloop van het festival ingepland.
Wat bieden wij jou?
  • Een filmpas waarmee je tijdens het festival vrijwel alle films gratis kunt bezoeken
  • Een uniek kijkje achter de schermen bij het Nederlands Film Festival
  • Leuke werkervaring en een mooie toevoeging op je CV
  • Interessante trainingen (functie-afhankelijk)
  • Toegang tot het NFF Filmbal
  • Het originele NFF T-shirt

Het NFF vergoed helaas geen reiskosten.