Ga naar inhoud

Eerste namen van het NFF Professionals Programma 2020 bekend

De eerste internationale namen van het NFF Professionals Programma 2020 zijn bekend. Geluidsontwerper Nicolas Becker (Arrival, Gravity, DAU), Visual Effects Artist, Production Designer en regisseur Robert Stromberg (Avatar, Alice in Wonderland, The BFG) en componist Kris Bowers (When They See Us, Green Book, Dear White People) geven inspirerende masterclasses tijdens het NFF. Het NFF Professionals Programma combineert film, televisie en interactive en vindt dit jaar online plaats van zaterdag 26 tot en met donderdag 1 oktober. Op dinsdag 29 september is de NFF Conferentie voor de Nederlandse audiovisuele industrie met als thema Life As We Know It.
Het complete NFF Professionals Programma wordt op 1 september bekendgemaakt. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de NFF Professionals pagina.Masterclass Nicolas Becker

Nicolas Becker is een meester in geluid en werkte als Sound Designer, Foley Artist, componist en muzikant mee aan grote Hollywood-projecten als Arrival en Gravity, maar ook het megakunstproject DAU. In samenwerking met de VCA en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.
Masterclass Kim Keukeleire

Kim Keukeleire is een Stop Motion Director en bekend van haar bekroonde werk aan films als Wes Anderson’s Isle of Dogs en The Fantastic Mister Fox en Tim Burton’s Frankenweenie. In de masterclass neemt ze het publiek mee door haar werk als stop motion-regisseur en vertelt ze hoe zij samenwerkt met live action-regisseurs in het vertalen van een regievisie voor live action naar het uitbeelden via stop motion. Ook toont ze hoe ze als Stop Motion Animator werkt aan een bewegend beeld, en welke technieken er gebruikt worden in het maken van de figuren.
Masterclass Anca Damian

Anca Damian is een arthouse-powerhouse. Opgeleid als cinematograaf in Bucharest heeft ze haar start gehad als DOP, maar vervolgens de stap genomen naar animatie, regie, productie en schrijven. Bijna elk jaar weet ze een feature film uit te brengen, van documentaire en fictie tot musical. En het werkt; Damian’s films werden vertoond en wonnen op festivals als Annecy, Hong Kong, Sundance, Thessaloniki, TIFF, CPH:DOX, SxSW, Karlovy Vary, Dok Leipzig, European Film Awards, en vele anderen. In haar masterclass gaat Anca in op het overstijgen van genre en vorm, en het benaderen van film als kunstuiting en verhalen vertellen an sich.
Masterclass Kris Bowers

Een masterclass met virtuoos pianist en componist Kris Bowers, die de muziek componeerde voor o.a. Ava Duvernay’s When They See Us, Justin Simien’sDear White People en Oscar-winnaar Green Book, waarin hij ook de arrangementen van de echte Don Shirley live speelde als piano-double voor acteur Mahershala Ali. In samenwerking met de Dutch Film Composers (DFC/BCMM) en BUMA Music in Motion.
Masterclass Robert Stromberg

Oscarwinnaar Robert Stromberg staat bekend als multitalent in Hollywood en stond als Production Designer aan het hoofd van magische producties als James Cameron’s Avatar, Tim Burton’s Alice in Wonderland, Steven Spielberg’s The BFG en momenteel Marvel’s Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Daarnaast is hij ook actief als regisseur voor o.a. Disney’s Malificenten heeft hij aan bijna honderd films meegewerkt in het visual effects department.
Maillijst masterclasses NFF Professionals Programma 2020

Wil je op de hoogte blijven van de laatste informatie over de masterclasses van het NFF Professionals Programma 2020? Meld je dan aan voor de maillijst. Zo bestel je direct je tickets bij de start van de kaartverkoop en leer je als eerste welke namen er worden toegevoegd.

Meld je aan
ga terug