Ga naar inhoud
Ondernemers Club

NFF Ondernemers Club: Een avond met Guido Pollemans

Handen schoon bij binnenkomst, aan tafel met maximaal vier personen, filmpjes kijken met koptelefoons op. Het was anders dan anders, maar minstens zo gezellig en interessant als eerdere Van Eigen Bodem-edities.

Van eigen bodem NFF OC Foto: ©Nederlands Film Festival

Op dinsdag 7 juli kwam de NFF Ondernemers Club bijeen in De LiK, aan het Wolvenplein. Een voormalige gevangenis met veel bijzondere ruimtes, zoals een cellenblok, de Luchtruimte en de Kapel. In laatstgenoemde vond uiteindelijk de bijeenkomst plaats, na enige twijfel over het weer. Het bleek de juiste beslissing om de Kapel te verkiezen boven de luchtruimte, want een groot deel van de avond heeft het flink geregend.


In gesprek met Guido Pollemans


Na binnenkomst over de rode loper voor de ingang van de voormalig gevangenis, begon een wandeling door vele, lange gangen. Mede dankzij de hulp van de bekende rode NFF-bierviltjes, die deze avond dienst deden als een soort kruimelspoor naar de Kapel, wist iedereen uiteindelijk een plekje te vinden. Na een warm welkom van bestuursvoorzitter Else Loes en NFF ad interim-directeur Doreen Boonenkamp, begon het Van Eigen Bodem-programma.

Acteur, theatermaker en kunstenaar Guido Pollemans, onder andere bekend van Papadag, Van God los en Toren C, vertelde onder leiding van Hans van Rijsbergen over de leukste en minst favoriete rollen, sensitiviteit, kunstwerken en ervaringen als barman in een voor veel NFF OC-leden bekende Utrechtse bar. Afgewisseld met fragmenten, (jeugd)foto’s, hapjes en drankjes.


Deze avond bleek dat het goed te doen is om als gezelschap samen te komen, een leuke en interessante avond te hebben en daarbij wel de corona-richtlijnen te volgen. We hopen dan ook van harte dat we elkaar tijdens het festival in september en oktober in goede gezondheid kunnen treffen.


Bekendmaking openingsfilm


Alvast iets om naar uit te kijken: de openingsfilm van het NFF is inmiddels bekendgemaakt! Dit is de film Buladó van regisseur Eché Janga. De wereldpremière vindt plaats in Utrecht in aanwezigheid van hoofdrolspelers Everon Jackson Hooi, Felix de Rooy en Tiara Richards. Buladó is een magisch-realistisch en liefdevol verhaal van een kleine familie woonachtig in Bandabou, Curaçao.


Voor nu wensen wij namens het NFF OC Bestuur iedereen een hele fijne zomer!

Ben jij er de volgende keer ook bij?

Ondernemers ClubVan Eigen Bodem
ga terug