Film Awards

Gouden Film voor AINBO

De animatiefilm AINBO: Heldin van de Amazone heeft 100.000 bezoekers gehaald en ontvangt hier­voor de Gouden Film Award. De fami­liefilm over moed, vriend­schap, kracht en het geloven in jezelf, is een Peru­aans-Neder­landse co-productie. De Gouden Film Award is een initi­atief van het Neder­lands Film Festival en wordt onder­s­teund door het Neder­lands Film­fonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Filmac­teur Tom Hoffman die een hoof­drol speelt, kreeg de Gouden Film Award uitgereikt.

Over AINBO: Heldin van de Amazone 

Ainbo is een meisje dat is opge­groeid in Candamo, een klein dorpje in de diepste jungle van de Amazone. Candamo wordt beschermd door de reuzeschildpad Motelo Mama. Wanneer Ainbo op een dag ontdekt dat haar land wordt bedreigd door een eeuwe­noude demon Yucu­runu, roept ze de hulp in van Motelo Mama. Samen met haar twee knots­gekke Amazone-gidsen Vaca en Dillo gaat Ainbo op avon­tuur, vast­besloten om haar land en het volk te redden voordat het te laat is.

Stem­men­cast & makers 

AINBO: Heldin van de Amazone is geregis­seerd door Richard Claus (De kleine vampier) en José Zelada. Het script is geschreven door Brian Cleve­land, Jason Cleve­land, Larry Wilson en Richard Claus. De stem­men­cast bestaat uit Tara Hetharia, Leo Richardson, Nordin de Moor, Tess van de Hoef, Paula Majoor en Thom Hoffman. De film is gepro­duceerd door Cool Beans BV en tot stand gekomen met bijdragen van het Neder­lands Film­fonds en de Nether­lands Film Produc­tion Incen­tive. WW Enter­tain­ment is de distrib­u­teur die de fami­liefilm (2D & 3D) vertoont in meer dan honderd bioscopen.

Gouden Film

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Neder­lands Film Festival, het Neder­lands Film­fonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Neder­landse film tijdens de roulatie respec­tievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoop­kaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Neder­landse docu­men­taires en korte films die 10.000 bioscoop­be­zoekers hebben getrokken.

Gouden FilmFilm Awards
ga terug

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte