Ga naar inhoud
Festival

Videoclippremière Money Op De Tafel van Glen Faria op NFF

Op zaterdagavond 24 september is de wereldpremière van de videoclip Money Op De Tafel van Glen Faria tijdens Fullscreen x XITE: De beste videoclips op het Nederlands Film Festival. Het programma presenteert de beste videoclips van eigen bodem, afgewisseld met interviews met de clipmakers en artiesten. Money Op De Tafel van singer-songwriter en rapper Glen Faria is de eerste clip van het avondvullende programma voor bezoekers in Kinepolis Jaarbeurs.

Glen Faria logos 4

Muziekjournalist Job de Wit, bekend van Fullscreen, en muziekvideoplatform XITE zetten gezamenlijk de beste videoclips van het afgelopen jaar in de spotlights. De avond wordt afgetrapt met een wereldprimeur, Money Op De Tafel van Glen Faria. De clip werd geregisseerd door muziekvideo- en reclamefilmregisseur Joris Weerts. Tijdens de avond worden onder meer de clips van Pip Blom, MEROL, Mariposa en Typhoon op het grote scherm vertoond en tussendoor worden de clips besproken met de makers en artiesten. Aan het einde van het programma volgt de prijsuitreiking van de jury bestaande uit Gio Hansen (Head of Linear - XITE), Bear Damen (Filmmaker - Winnaar juryprijs 2021) en Anita Doth (2 Unlimited). Ook maken zij de publieksprijs bekend die door de XITE-kijkers via stemming wordt verkozen.

Over XITE

Het is XITE’s missie om de ultieme muziekvideo ervaring aan de consument te bieden. Met 24/7 de beste muziekvideo's, een uitgebreid aanbod van toffe programma's en verfrissende genres is er voor iedere kijker wat wils. In de interactieve TV app kunnen kijkers muziekvideo’s liken en skippen, kiezen uit bestaande themakanalen of zelf een muziekkanaal bouwen.

XITE zendt op maandag 26 september een Glen Faria special uit. Om 16.00 uur in 4 at 4 worden vier muziekvideo’s van de singer-songwriter uitgezonden, inclusief de nieuwste clip Money Op De Tafel.

Over het Nederlands Film Festival

Alles draait om contact op de 42e editie van het Nederlands Film Festival. Ontmoet filmmakers en ga met hen in gesprek, bekijk als eerste het nieuwste van eigen bodem en beleef film op unieke wijze. Zie, voel en proef de festivalsfeer in de bioscopen, filmtheaters, cafés en online tijdens een van de vele premières, filmvertoningen en events. Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 21 t/m 30 september.

Over Glen Faria

Glen Faria is een veelzijdige zanger, rapper en songwriter uit Amsterdam-Zuidoost. Zijn liedjes gaan over liefde, zelfreflectie en vaderschap, maar behandelen ook maatschappelijke thema’s. In zijn teksten deelt hij eerlijke verhalen over persoonlijke ervaringen die voor velen herkenbaar zijn. Wanneer hij in 2018 meedoet aan De Beste Zangers breekt Glen door bij het grote publiek. In het tv-programma zingt Davina Michelle een vertolking van zijn track Het Duurt Te Lang. Dit nummer behaalt een jaar later 70 miljoen streams op Spotify. Afgelopen jaren bracht Glen de singles Hoe Weet Je Dat en Terug Naar Nu uit. Op 23 september 2022 verschijnt de single Money Op De Tafel.

ga terug