Ga naar inhoud

Selectie Gouden Kalf voor Beste Interactive bekend, te zien in expo tijdens NFF 2018

De tien kanshebbers op het Gouden Kalf voor Beste Interactive zijn bekend. Deze interactieve mediaproducties zijn door de vakjury geselecteerd uit het rijke aanbod aan o.a. games, virtual reality film en multimediale producties. De tien producties zijn te zien in de gratis toegankelijke Interactive Expo tijdens het Nederlands Film Festival (27 september t/m 5 oktober), naast een installatie van Douwe Dijkstra en Dries Depoorter die mogelijk is gemaakt door het Nederlands Film Festival, Impakt, Mondriaan Fonds en het Nederlands Filmfonds. Het Interactive-programma viert de Nederlandse digitale mediaproductie en laat het publiek in Utrecht interactieve verhalen beleven en nadenken over de impact van technologie op onze samenleving.


Centraal in de categorie Interactive staan nieuwe vormen van verhalen vertellen en de interactie tussen het publiek en mediatechnologie. De jury heeft de producties beoordeeld op impact, artistieke waarde en innovatieve verhaalvorm.


De geselecteerde producties (alfabetisch):Uit deze selectie worden drie producties genomineerd voor het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2018. De nominaties worden op dinsdag 2 oktober bekendgemaakt tijdens de NFF Interactive Gouden Kalf Avond op het Nederlands Film Festival. De uiteindelijke winnaar van het Gouden Kalf wordt bekendgemaakt tijdens het L’OR Gouden Kalveren Gala op vrijdag 5 oktober.


Het thema van het Interactive-programma van het NFF dit jaar is Our Brave New World, waarbij de hoopvolle, utopische en duistere facetten van nieuwe beeld- en mediatechnologieën onder de loep worden genomen. Dit thema komt terug in de unieke interactieve installatie LIFE IN A VIRTUAL PANOPTICON van kunstenaars Douwe Dijkstra en Dries Depoorter. Naast de Interactive Expo beslaat het Interactive-programma participatieve evenementen, verschillende internationaal vermaarde sprekers en expertdiscussies. Het hele publieks- en professionalsprogramma van Interactive wordt de komende tijd bekendgemaakt.


De Interactive Expo is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Provincie Utrecht. De Expo is van vrijdag 28 september t/m donderdag 4 oktober dagelijks kosteloos te bezoeken in de Academiegalerie (Minrebroederstraat 16) en IMPAKT, centrum voor mediacultuur (Lange Nieuwstraat 4) van 12:00 tot 20:00 uur.


Laat ons weten of je erbij bent!Foto: Schetsbeeld gezichtencompositie LIFE IN A VIRTUAL PANOPTICON © Douwe Dijkstra
NFF Interactive Gouden Kalf AvondDatum: Dinsdag 2 oktober 2018


Tijd: 19:00-21:30


Locatie: \'t Hoogt

ga terug