Ga naar inhoud

Gouden Film voor DE WILDE STAD

De bioscoopfilm DE WILDE STAD heeft de Gouden Film status bereikt en meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken sinds de release van 1 maart. De makers van DE NIEUWE WILDERNIS en HOLLAND, NATUUR IN DE DELTA laten met DE WILDE STAD de stedelijke natuur zien vanuit het perspectief van de vele onopgemerkte wilde dieren en planten. De Gouden Film is door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival overhandigd aan de filmkater Abatutu en regisseur Mark Verkerk. DE WILDE STAD is de derde film dit jaar die de Gouden Film status behaalt.


Foto: Filmkater Abatutu en regisseur Mark Verkerk nemen de Gouden Film in ontvangst © Arjo Frank


DE WILDE STAD is een bioscoopfilm die gescripte scènes verbindt met documentaire beelden van de stedelijke natuur. Het is een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien met plotwendingen. Het is een verhaal vol ontmoetingen tussen dieren en mensen met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu. De kat is een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven, simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met hun mobiele telefoon en geeft zijn commentaar daarop. Acteur Martijn Fischer verzorgt de voice-over. Platenlabel Top Notch produceerde de muziek met nummers van onder meer Sef, Thijs Boontjes en Manke Nelis.

DE WILDE STAD is geregisseerd door Mark Verkerk en is een productie van EMS Films. DE WILDE STAD wordt gedistribueerd door Amstelfilm en draait nog in 55 Nederlandse bioscopen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.
ga terug