Ga naar inhoud
Film Awards

Platina Film voor De Tatta's

De komedie De Tatta’s heeft 400.000 bioscoopbezoekers getrokken. De film van Jamel Aattache ontvangt hiervoor de eerste Platina Film van 2023. In De Tatta’s bouwt een gezin een geheel nieuw bestaan op met nieuwe buren, wat voor iedereen even wennen is. De Platina Film is vandaag tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Filmdistribiteurs Nederland (FDN) en de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) in Pathé Tuschinski uitgereikt aan regisseur Jamel Aattache, scenarist Donny Singh, producent Paul Ruven en acteur Leo Alkemade. Een groot deel van de cast was hierbij aanwezig.

De Platina Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Cast & crew van De Tatta's met Platina Film ©NFF\Friso Spoelstra

Over De Tatta's

Erik van Kampen (Leo Alkemade) wil schatrijk worden zodat hij een nóg grotere villa voor zijn langs elkaar heen levende gezin kan kopen. Als zijn droom in duigen valt vanwege een mislukte investering, verhuist de familie (Leonie ter Braak, Sterre Koning, Sem van der Horst) naar een flat. Ze willen zo snel mogelijk terug naar hun oude stekkie. Maar als ze hun nieuwe buren leren kennen (o.a. Sinan Eroglu, Marouane Meftah, Oussama Ahammoud en Vonneke Bonneke) leidt dat tot bijzondere vriendschappen. Laat Erik maar niet opnieuw alles verpesten!

Over de productie

Jamel Aattache (Zwaar Verliefd!, Casanova’s) regisseerde De Tatta’s, Donny Singh schreef het scenario. De komedie werd geproduceerd door Talent United en Brabant Films. De cast bestaat uit Leo Alkemade, Leonie ter Braak, Sterre Koning, Sem van der Horst, Fatma Genç, Sinan Eroglu, Oussama Ahammoud, Marouane Meftah, Vonneke Bonneke, Mylène en Rosanne Waalewijn, Kallie Steiner, Janice Blok, Hassan Slaby, Francesco Maria D’Aquino, Omar Ahaddaf, Izzle, John Buijsman, Roosmarijn Wind, Chris Tates en Reginio ‘Rarko’ Resida. De film kwam tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds en Netherlands Film Production Incentive. De Tatta’s is door Independent Film gedistribueerd en draait in 117 bioscopen.

De Tatta s st 3 jpg sd high Photo by Wessel de Groot

Deze film ook zien?

Naar De Tatta's in de bioscoop? Bekijk de bioscoopagenda via de knop hieronder.

Still De Tatta's

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het NFF, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Film AwardsPlatina FilmNederlandse films in de bioscoopDe Tatta's
ga terug