Ga naar inhoud
Film Awards

Gouden Film voor Hotel Sinestra

De familiefilm Hotel Sinestra van regisseur van Michiel ten Horn heeft met 100.000 bezoekers de Gouden Film gehaald. Hotel Sinestra ontvangt de eerste Gouden Film Award van 2023. In deze winterse familiefilm hebben kinderen het voor het zeggen wanneer alle volwassen zijn weg gewenst, maar ze hun ouders toch wel graag terug willen. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Hotel Sinestra ontvangt de eerste Gouden Film Award van 2023. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

De cast van Hotel Sinestra met de Gouden Film ©NFF/Friso Spoelstra

Over Hotel Sinestra

Tijdens een skivakantie in het Zwitserse Hotel Sinestra wenst Ava (Bobbie Mulder) in een boze bui haar overbezorgde ouders weg. De volgende morgen aan het ontbijt zijn alle volwassenen ineens verdwenen. Het feest barst los, want nu kunnen de kinderen alles doen wat ze zelf willen! Maar dan ontstaat een gevaarlijke situatie waardoor het hele hotel zonder stroom komt te zitten. Ava en haar nieuwe vrienden zetten alles op alles om hun ouders terug te vinden.

Over de productie

Hotel Sinestra is geregisseerd door Michiel ten Horn (Ares, Aanmodderfakker) naar het scenario van Martijn Hillenius (De regels van Floor). De cast bestaat uit Bobbie Mulder, Elise Schaap, Jeroen Spitzenberger, Otto Naessens, Jashayra Oehlers, Maxim Pojmetjev, Mona Wybaillie, Isacco Limper, Martijn Hillenius, Sara De Bosschere, Sinem Kavus, Rogier Komproe, Steven Perceval en Michiel Kerbosch. De film is geproduceerd door Keplerfilm in coproductie met Zodiac Pictures en Schweizer Radio und Fernsehen SRG SSR. Hotel Sinestra is met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, Eurimages, CoBO, Federal Office of Culture en Zürcher Filmstiftung tot stand gekomen. Dutch FilmWorks heeft de film gedistribueerd in 137 bioscopen.

Still_Hotel Sinestra

Deze film ook zien?

Naar Hotel Sinestra in de bioscoop? Bekijk de bioscoopagenda via de knop hieronder.

Still_Hotel Sinestra

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het NFF, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

ga terug