Ga naar inhoud
Film Awards

Platina Film voor Bon Bini Holland 3

Bon Bini Holland 3 heeft de Platina Film-status gehaald door de 400.000 bezoekers die de komedie in de bioscoop hebben gezien. In deel 3 van de Bon Bini Holland-reeks, die door Pieter van Rijn is geregisseerd, vertolkt hoofdrolspeler Jandino Asporaat de personages van Robertico, Judeska, Sydney, Rajesh, Ahmet en Gerrie. Jandino Asporaat, Phi Nguyen en Sergio Romero IJssel ontvingen de eerste Platina Film Award die dit jaar is uitgereikt. De Platina Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Bon Bini Holland 3 platina film award - Friso Spoelstra ©NFF / Friso Spoelstra

Over de film

Wanneer Robertico zich voordoet als eigenaar van F.C. Kip wordt het kiprestaurant overgenomen door de Amerikaanse fastfood gigant Wicked Chicken. The American Dream lijkt voor iedereen werkelijkheid te worden, maar eenmaal in New York lopen de zaken anders dan gepland. Lukt het Robertico om zijn ware identiteit verborgen te houden voor Zoë, het meisje van zijn dromen? Wat doen Judeska op de New York Fashion Show en Gerrie op een cruise in de Caribbean? Maar vooral: lukt het de F.C. Kippers om hun restaurant weer in eigen handen te krijgen?

Over de productie

Bon Bini Holland 3 is geregisseerd door Pieter van Rijn, naar het scenario van Michel Bonset, Jandino Asporaat, Maarten Swart en Anjali Taneja. In het derde deel van de Bon Bini Holland-reeks maken Jandino Asporaat, Alpha Oumar Barry, Phi Nguyen en Sergio Romero IJssel deel uit van de vaste acteurs. Daarnaast zijn Najib Amhali, Tygo Gernandt, Robin Holzken, Tony Junior, Wart Kamps, Tineke Schouten, Loes Schnepper, Summer de Snoo, Lamara Strijdhaftig, Rico Verhoeven en Roué Verveer in de film te zien. Kaap Holland Film heeft in samenwerking met Het Huis van Asporaat de komedie geproduceerd. Bon Bini Holland 3 is met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive en Abraham Tuschinski Fonds tot stand gekomen. Distributeur WW Entertainment heeft Bon Bini Holland 3 uitgebracht. Bon Bini Holland draait nog steeds in de bioscopen.

Still Bon Bini Holland 3 Tygo

Deze film ook zien?

Naar Bon Bini Holland 3in de bioscoop? Bekijk de bioscoopagenda via onderstaande knop.

Still Bon Bini Holland 3

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

ga terug