Ga naar inhoud
Film Awards

Gouden Film voor De Bellinga’s: huis op stelten

De familiefilm De Bellinga’s: huis op stelten is bekroond met de Gouden Film Award. De film met in de hoofdrol de familie Bellinga heeft 100.000 bezoekers getrokken. In de film beschermen de kinderen van het gezin hun huis tegen twee boeven. De Bellinga’s: huis op stelten is de 7e Nederlandse film die dit jaar de Gouden Film-status heeft behaald. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

De Bellinga s Huis op Stelten st 4 jpg sd high

Over de film

De familievloggers Bellinga worden verkozen tot beste vloggers van het jaar. Terwijl papa Daniël en mama Fara de prijs vieren met een weekendje weg, zien de boeven Sam en Bram groen van jaloezie. Ze smeden een plannetje om de gouden winnaarsbeker te stelen. Nu alleen de kinderen thuis zijn en met oppas Bets het huis op stelten zetten, moet inbreken toch een eitje zijn. Maar dat is buiten Luan en Lucilla Bellinga gerekend. Met ingenieuze plannetjes en vallen zetten ze alles op alles om hun huis, de beker en zusje Luxy en broertje Lucius te beschermen.


Over de productie

De Bellinga’s: huis op stelten is geregisseerd door Armando de Boer (Waar is het grote boek van Sinterklaas?) naar het scenario van Martijn Koevoets (De club van Sinterklaas). In de film staat de bekende vloggersfamilie Bellinga centraal, bestaande uit Fara, Daniël, Luan, Lucilla, Luxy en Lucius. Ook zijn o.a. Hetty Heyting, Rienus Krul, Rian Gerritsen, André Dongelmans, Anne Appelo en Henny Huisman in de film te zien. De film is geproduceerd door Jabadoo Pictures in co-productie met Source Investments. Distributeur Dutch FilmWorks heeft De Bellinga’s: huis op stelten uitgebracht in 109 bioscopen.

De Bellinga s Huis op Stelten st 6 jpg sd high

Deze film ook zien?

Wil jij ook naar De Bellinga's: huis op stelten in de bioscoop? Bekijk de bioscoopagenda via onderstaande knop.

De Bellinga s Huis op Stelten st 4 jpg sd high

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

ga terug