Ga naar inhoud

Pepijn Kuyper nieuwe Zakelijk Directeur

180925140 NFF18 Plaatsing Gouden Kalf

Per 1 november start Pepijn Kuyper als nieuwe Zakelijk Directeur van het Nederlands Film Festival. Kuyper (43 jaar), momenteel werkzaam als directeur van het film- en muziektheater LantarenVenster in Rotterdam, neemt de functie over van Petra Remmen. Remmen stapt na zes festivaledities over naar het VFonds als Hoofd Bedrijfsvoering.

Het Nederlands Film Festival (NFF) focust de komende jaren op een verdieping en versterking van zijn functies als promotor van de Nederlandse film en beeldcultuur, platform voor de film- en audiovisuele sector en aanjager van educatie, innovatie en talent. NFF is partner in De Machinerie, een nieuw te vormen plek voor film- en beeldcultuur in Utrecht. Samen met Pepijn Kuyper maakt het NFF zich sterk om de ambities te realiseren.

Silvia van der Heiden, Algemeen Directeur-Bestuurder Nederlands Film Festival: “Pepijn brengt met zijn mooie carrière in de film- en culturele sector een schat aan ervaring en netwerk mee. Wij zijn bijzonder verheugd dat we hem als nieuwe collega mogen verwelkomen bij het Nederlands Film Festival.”

Pepijn Kuyper: “Wat ik mooi vind aan het NFF is dat bezoekers en makers nieuwe perspectieven aangereikt krijgen en worden uitgedaagd net iets anders naar de wereld te kijken. Ik kijk er erg naar uit om samen met Silvia en het team verder te bouwen aan NFF als belangrijk platform voor de Nederlandse film- en audiovisuele sector.”

Wat ik mooi vind aan het NFF is dat bezoekers en makers nieuwe perspectieven aangereikt krijgen en worden uitgedaagd net iets anders naar de wereld te kijken.”
--Pepijn KuyperPortret van Pepijn Kuyper

Loopbaan

Pepijn Kuyper is tot eind oktober directeur van film- en muziektheater LantarenVenster in Rotterdam. Eerder was hij directeur van cultuurpodium LUX in Nijmegen en organisatie-adviseur bij adviesbureau BMC waar hij zich bezighield met strategische vraagstukken in de culturele sector.

Kuyper is tevens bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters en de vereniging Nederlandse Jazzpodia en -festivals. Ook is hij lid van de board of directors van Europa Cinemas en lid van de Raad van Advies van filmfestival InScience in Nijmegen. Hij studeerde Kunstbeleid- en Management aan de Universiteit Utrecht.

ga terug