Ga naar inhoud

Nederlandse coproductie BERLIN ALEXANDERPLATZ is geselecteerd voor hoofdcompetitie Berlinale

Gisteren is bekend gemaakt dat BERLIN ALEXANDERPLATZ van Burhan Qurbani is geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Berlijn Film Festival. Dit betekent dat de film, geproduceerd door het Duitse Sommerhaus in coproductie met Lemming Film, kans maakt op de Gouden Beer.


BERLIN ALEXANDERPLATZ is een hedendaagse interpretatie van Alfred Döblins wereldberoemde boek. De film gaat over het leven van vluchteling Francis die probeert een leven te leiden in Berlijn, maar wat door zijn status als vluchteling praktisch onmogelijk is. Hij valt in de handen van drugsdealer en manipulator Reinhold en transformeert langzaam en tegen beter weten in, in crimineel Franz.

De hoofdrollen worden gespeeld door Welket Bungué (JOAQUIM), Jella Haase (LOLLIPOP MONSTER), Martin Wuttke (INGLORIOUS BASTERS) en Albrecht Schuch (SYSTEM CRASHER). Ook Nederlandse acteur Nils Verkooijen speelt een belangrijke rol. De 22-jarige acteur speelt al ruim tien jaar in film- en tv producties, waaronder BRIEFGEHEIM, MICHIEL DE RUYTER, DANSEN OP DE VULKAAN, SPIJT! en ZWARTE TULP.
Coproducent Lemming Film is opgericht in 1995 en is een van de toonaangevende bedrijven in Nederland voor nationale en internationale (co)producties. De organisatie wordt gerund door producenten Leontine Petit en Erik Glijnis.

Distributeur September Film brengt de film in de loop van 2020 uit in de bioscoop.
ga terug