Michiel de Ruyter

Roel Reiné Speelfilm - 2015 - 151 min.
Geweld
Vanaf 16 jaar
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek Klaas de Jong

Beste Acteur Frank Lammers

Beste Regie Roel Reiné

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

Platina Film (400.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Epische avonturenfilm over de bekendste zeeheld uit de Nederlandse geschiedenis. Spectaculaire actiescènes tonen het 17e eeuwse strijdtoneel waarop admiraal Michiel de Ruyter zich bevond.

De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden verkeert halverwege de 17e eeuw in zwaar weer. Na de dood van de oude admiraal Maarten Tromp wijst raadpensionaris Johan de Witt diens opvolger aan: Michiel de Ruyter. De jonge en ambitieuze De Ruyter ontpopt zich niet alleen als briljant strateeg in de oorlog tegen de Engelsen, maar hij raakt ook verwikkeld in een politiek steekspel in eigen land. Het leven van de bekendste zeeheld uit onze geschiedenis is verbeeld in een epische avonturenfilm vol spectaculaire zeeslagen en huiselijke scènes.

Credits

Scenario Alex van Galen
Producent(en) Klaas de Jong
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Bernard Tulp
Research
Camera
Production Design
Ruben Schwartz
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Jan Goossen
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland