Ga naar inhoud

De eerste Rutger Hauer award is zondagavond toegekend aan Paul Verhoeven tijdens de 7e editie van Shortcutz Amsterdam

De eerste Rutger Hauer Award is toegekend aan Paul Verhoeven. Zondagavond in Eye Filmmuseum reikte Ineke Hauer-ten Cate (de weduwe van Rutger Hauer) de prijs uit aan Monique van de Ven, die namens de regisseur de award in ontvangst nam.


Shortcutz Amsterdam’s 7de editie was emotioneel. Nadat Ineke Hauer-ten Cate de award overhandigde aan Monique van de Ven, hebben ze teruggedacht aan de overleden ambassadeur Rutger Hauer en de professionele en persoonlijke band die hij en Paul Verhoeven samen hadden.


De meest bekroonde film van de avond was TIENMINUTENGESPREK. De film won vier Mr Zee Awards voor Best Film, Beste Actrice (Raymonde de Kuyper), Beste Script (Renske de Greef) en Publieksprijs.


Ook KRAAIENNEST won drie Mr Zee Awards, voor Beste Regisseur (Flynn von Kleist), Beste Acteur (Yfendo van Praag) en Beste Cinematografie (Tim Kerbosch).


De ceremonie werd gepresenteerd door journalist René Mioch en Shortcutz Amsterdam mede-oprichter Alexa Rodrigues. Ook waren er verschillende sprekers uitgenodigd, met onder andere de uitvoerend producent van THE KING’S SPEECH Mark Foligno, BAD BOYS FOR LIFE regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah, PARADISE DRIFTERS regisseur Mees Peijnenburg, actrice Romana Vrede, PENOZA regisseur Diererik van Rooijen, en actrice Melody Klaver (RAFAEL). De avond sloot af met acteur Nazir el Manouzi als DJ in het EYE Café.
Winnaars van de avond

Mr Zee Beste Film


TIENMINUTENGESPREK


Jamille van Wijngaarden


Mr Zee Beste Regisseur


Flynn von Kleist voor KRAAIENNEST


Mr Zee Beste Screenplay


Renske de Greef voor TIENMINUTENGESPREK


Mr Zee Beste Actrice


Raymonde de Kuyper voor TIENMINUTENGESPREK


Mr Zee Beste Acteur


Yfendo van Praag voor KRAAIENNEST


Mr Zee Award Beste Experimentele Film


ORBIT


Tess Martin


Mr Zee Award Beste Editing


Fatih Tura, Joshua Menco en Tom Oud voor NOBU


Mr Zee Award Beste Documentaire


TRIBE OF GHOSTS


Almicheal Fraay


Mr Zee Beste Cinematografie


Tim Kerbosch voor KRAAIENNEST


Mr Zee Award Beste Animatie


AT FIRST SIGHT


Sjaak Rood

Bekijk de hele ceremonie hier.

ga terug