Briefgeheim

Simone van Dusseldorp Speelfilm - 2010 - 80 min.

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Na Eva’s besluit om weg te lopen vanwege alle ruzies thuis, treft de elfjarige in de tuin van de buurman een brief aan die haar wereld volledig op z’n kop zet. Is haar vader wel wie hij zegt te zijn?

De elfjarige Eva wordt verdrietig van de vele ruzies tussen haar ouders en besluit daarom weg te lopen. Ze wil zich bij haar beste vrienden Jackie en Thomas verstoppen, maar belandt door omstandigheden in de tuin van haar geheimzinnige buurman. Ze vindt er een geheime brief, waaruit blijkt dat de man een kopstuk uit een criminele organisatie is. En hij is niet bepaald blij met Eva’s onaangekondigde bezoekje. Om haar de ernst van geheimhouding duidelijk te maken, onthult hij dat ook Eva’s vader bij z’n illegale zaken betrokken is. Eva twijfelt: is haar vader wel wie hij zegt te zijn? Het ondernemende meisje doet vanaf dat moment haar uiterste best om haar vader van betrokkenheid te kunnen vrijpleiten. Er breekt een periode aan waarin Eva ontdekt dat volwassenen ook een eigen leven leiden. Ze wil vragen stellen maar is tegelijkertijd bang voor de antwoorden. Deze spannende jeugdfilm vol actie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Terlouw uit 1973.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland