Ga naar inhoud

Nederlands Film Festival presenteert hybride jubileumeditie

Tijdens het Nederlands Film Festival (NFF) komt eind september jaarlijks een groot en gevarieerd publiek in Utrecht samen voor de nieuwste Nederlandse filmproducties, én voor het gesprek over de stand van zaken in de Nederlandse AV-sector. Als gevolg van de coronamaatregelen krijgt de 40e editie, die plaatsvindt van 25 september t/m 3 oktober, een hybride vorm; online en waar mogelijk op locatie. NFF wil zo het festivalprogramma voor zoveel mogelijk filmliefhebbers en professionals toegankelijk maken.


NFF jubileert dit jaar met zijn 40e editie en brengt zowel online als op locatie nieuwe en gevestigde talenten en verhalen van eigen bodem voor het voetlicht. Om de premières van een aantal nieuwe bioscoopfilms voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk te maken, streeft het NFF ernaar premièrefilms zowel in Utrecht als in het hele land simultaan te vertonen in samenwerking met de bioscopen en filmtheaters. Ook de jaarlijkse uitreiking van de Gouden Kalveren zal in 2020 plaatsvinden in een aangepaste vorm die nu in ontwikkeling is.

Professionals Programma en educatie


Het NFF Professionals Programma waarbij de nationale en internationale filmindustrie elkaar ontmoet vindt dit jaar online plaats. Onder de noemer Life as we know it focust het programma op de veranderende samenleving en werkpraktijk in de audiovisuele sector.

Het landelijke initiatief Film in de Klas, dat NFF vorig lanceerde in samenwerking met Schooltv, NPO Start en het Netwerk Filmeducatie blijft in de huidige digitale vorm doorgaan.

De komende tijd brengt het NFF meer informatie naar buiten over de concrete invulling van het programma.
ga terug