Ga naar inhoud

DE REGELS VAN FLOOR wint Emmy Kids Award

Afgelopen dinsdag 31 maart 2020 zijn voor de achtste keer de Internationale Emmy Kids Awards uitgereikt. De prijs voor Series ging dit keer naar het eerste seizoen van de Nederlandse serie DE REGELS VAN FLOOR. In verband met de COVID-19 maatregelen werd er dit jaar geen officieel evenement georganiseerd. De winnaars werden via de website en social media bekendgemaakt.


Maurice Trouwborst is de regisseur van DE REGELS VAN FLOOR, een serie gebaseerd op de kinderboekenreeks van Marjan Hoffman, die ook meeschreef aan de tv-serie. Hoofdpersoon Floor is een eigenwijs en eigengereid meisje dat vindt dat kinderen net zo goed als volwassenen regels mogen maken. Per aflevering komt een van haar empirisch gefundeerde levenslessen aan bod – wat doe je als je een spuuglelijke jas cadeau krijgt? Hoe ga je om met een super irritante broer?

De serie won vorig jaar al een Cinekid Leeuw voor beste Nederlandse tv-serie en door het NFF werde film geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie. Tijdens de Emmy Kids Awards verkoos de jury DE REGELS VAN FLOOR boven GURU PARVAAI (seizoen 4) uit Singapore, JAMIE JOHNSOSN (seizoen 3) uit Groot-Brittannié en MALHAÇÃO VIDAS BRASILEIRAS (seizoen 1) uit Brazilie.
ga terug