Ga naar inhoud

Nederlands Film Festival maakt nominaties bekend van Studentencompetitie 2020

Het Nederlands Film Festival (NFF) heeft de nominaties van de Studentencompetitie 2020 bekendgemaakt. Uit de 38 geselecteerde producties van recent afgestudeerden aan de Nederlandse film- en kunstacademies maken genomineerde filmmakers kans op vijf awards die worden uitgereikt tijdens de Talent Award Ceremonie op zondag 13 december. Het NFF steunt de producties van de nieuwste lichting Nederlands talent en wil via zijn platform zowel publiek als professionals de geselecteerde filmproducties en hun makers laten ontdekken. De bijna 40 films en verdiepende interviews met de makers zijn online voor een passe-partoutprijs te zien voor 4,99 euro van woensdag 9 tot en met zondag 13 december op filmfestival.nl.Awards


De awards die dit jaar te verdelen zijn, zijn de Pathé Tuschinski Award voor beste eindexamenproductie, de Fentener van Vlissingen Fonds Award voor de meest onderscheidende prestatie van een crewlid, de NAPA (Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie) Award voor de producent met de meest innovatieve toekomstvisie, de Kepler Animatieprijs voor animatietalent met de sterkste visie en de KNF (Kring van Nederlandse Filmjournalisten) Award voor beste eindexamenproductie.

De uitreiking van de prijzen vindt online op zondagmiddag 13 december plaats. Op de ceremonie-matinee worden behalve de awards ook Wildcards door het Nederlands Filmfonds uitgereikt aan zes beginnende makers die daarmee een nieuwe documentaire, fictiefilm of animatie kunnen realiseren.
ga terug