Ga naar inhoud

De Club van Sinterklaas en Het Grote Pietenfeest pakt uit met Gouden Film

De Club van Sinterklaas en het grote pietenfeest is door 100.000 bioscoopbezoekers bezocht. De familiefilm van regisseur en scenarist Martijn Koevoets heeft daarmee de Gouden Film-status behaald. Het is voor de negende keer op rij dat films van De Club van Sinterklaas bekroond zijn met een Gouden Film. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. De tiende Gouden Film Award van dit jaar werd door Testpiet overhandigd aan Luan Bellinga. De jonge hoofdrolspeler en zijn familie, bekend als familievloggers de Bellinga’s, werden in hun woonplaats Zwolle verrast met de Gouden Film.Lucilla Bellinga, Luan Bellinga, Daniël Bellinga, Fara Bellinga en Luxy Bellinga nemen samen met de Testpiet Gouden Film in ontvangst.

Over de film


In De Club van Sinterklaas en het grote pietenfeest geeft Sinterklaas een groot Pietenfeest met speciale gast Luan Bellinga. Voordat het Pietenfeest begint, vullen de Pieten eerst nog de schoentjes. Wanneer Coole Piet van het dak afvalt en een dag later is verdwenen zijn de Pieten in rep en roer. Zonder Coole Piet is er geen groot pietenfeest, maar ook geen pakjesavond. Lukt het De Club van Sinterklaas en Luan om Coole Piet op tijd te vinden?

Martijn Koevoets schreef en regisseerde De Club van Sinterklaas en het grote pietenfeest en Jabadoo produceerde de film. De hoofdrollen worden gespeeld Wilbert Gieske, Walter De Donder, Luan Bellinga, Marijn Klaver, Coole Piet, Danspiet en Testpiet. Dutch FilmWorks distribueert De Club van Sinterklaas en het grote pietenfeest in 132 bioscopen.

Gouden Film


De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.


ga terug