Ga naar inhoud

Eerste editie Kijk Ons met Kom Hier Dat Ik U Kus op 4 december in 27 filmtheaters door het land

Op 4 december aanstaande vindt de eerste editie van Kijk Ons plaats. Het initiatief van NFO (Nederlands Filmtheater Overleg), Eye Filmmuseum, Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival, trapt af met de film Kom Hier Dat Ik U Kus. Kijk Ons zet zich in om de toegankelijk en het imago van de artistieke Nederlandse Film te vergroten door middel van landelijke evenementen waar een selectie uit het Nederlands aanbod vertoond wordt. Op 4 december wordt de film van Niels van Koevorden en Sabine Lubbe Bakker gelijktijdig in 27 filmtheaters door het land vertoond.


Met Kijk Ons wordt het publiek getrakteerd op exclusieve voorpremières van films van eigen bodem. Het initiatief staat voor kwaliteit, avontuur en vernieuwing. Kijk Ons richt zich op een brede groep cultuurliefhebbers met een voorliefde voor avontuurlijke film, en laat hen kennis maken met de diversiteit van de Nederlandse filmproducties en de makers daarachter.
$titel1
Kom Hier Dat Ik U Kus vertelt het verhaal van Mona. Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto-ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van zichzelf. Het wordt haar manier van leven. Ook als volwassene doet Mona haar uiterste best om iedereen gelukkig te maken. Maar de volwassen Mona beseft dat de wereld gevuld is met ego’s en eigendenkers en dat ze het heft in eigen handen zal moeten nemen om uiteindelijk zelf een gelukkig leven te kunnen leiden. De film is gebaseerd op het boek van Griet Op de Beeck.

Kijk Ons wordt georganiseerd door NFO (Nederlands Filmtheater Overleg), Eye Filmmuseum, Nederlands Filmfonds, Nederlands Film Festival, de Filmkrant en de deelnemende filmtheaters. Kom Hier Dat Ik U Kus is geregisseerd door Niels van Koevorden en Sabine Lubbe Bakker. Distributeur September Film brengt de film, geproduceerd door

SUBMARINE FILM in coproductie met LUNANIME BVBA (BE) en NTR, op 10 december uit in de Nederlandse bioscopen. Het initiatief vervangt de Nederlandse Filmnacht die eerder in het teken stond van onder andere Broers (2017), Niemand in de stad (2018) en Dirty God (2019). Tickets voor de eerste editie op 4 december zijn vanaf nu verkrijgbaar via kijkons.nu en de deelnemende filmtheaters.
ga terug