Ga naar inhoud

Modedocumentaire over Puck & Hans in première op het NFF 2019

De documentaire van Peter Wingender over mode-iconen Puck Kroon en Hans Kemmink, PUCK & HANS - MADE IN HOLLAND, gaat op woensdag 2 oktober in Stadsschouwburg Utrecht in première tijdens het Nederlands Film Festival 2019. De première zal worden bijgewoond door Puck & Hans en tal van prominenten uit de mode- en filmwereld. Tijdens het NFF, dat plaatsvindt van vrijdag 27 september tot en met zaterdag 5 oktober, zijn er publieksvertoningen van de documentaire. Tickets hiervoor zijn nu te bestellen!

Bestel nu je tickets
Mode-iconen

In PUCK & HANS - MADE IN HOLLAND volgt Peter Wingender de mode-iconen Puck Kroon en Hans Kemmink een jaar lang tijdens hun voorbereiding op de opening van hun grote overzichtstentoonstelling in het Amsterdam Museum in de zomer van 2017. Wingender toont in de film niet alleen hoeveel Puck en Hans hebben betekend voor de Nederlandse mode, maar ook dat ze nog steeds een bron van inspiratie zijn voor ontwerpers van nu. Naast een schat aan archiefbeelden komen bekenden als Karl Lagerfeld, Viktor & Rolf en Frans Ankoné aan het woord om de plek van Puck en Hans in de mode-industrie te duiden. Maar de onbetwiste sterren in deze film zijn Puck en Hans zelf. Al vijftig jaar vormen zij een stel, al vijftig jaar zijn het stijliconen.

PUCK & HANS - MADE IN HOLLAND is geproduceerd door Smarthouse Films en wordt door Gusto Entertainment gedistribueerd in de bioscopen vanaf 3 oktober. In het najaar van 2019 wordt de documentaire in het programma Close Up van coproducent AVROTROS uitgezonden.
ga terug