Ga naar inhoud

Jandino Asporaat, Tim Hofman en Halina Reijn zijn de Blikverruimers van het Nederlands Film Festival 2019

De drie prominente en veelzijdige makers Jandino Asporaat, Tim Hofman en Halina Reijn geven tijdens het Nederlands Film Festival 2019 vorm aan het programmaonderdeel Blikverruimers. Nieuw aan het programma is dat zij als gastcurator een vijftal recente producties programmeren die voor hen van betekenis zijn. Daarnaast wordt net als de voorgaande succesvolle edities in 2017 en 2018, een verdiepend avondprogramma samengesteld. Jandino Asporaat, Tim Hofman en Halina Reijn tonen ieder op geheel eigen wijze hun verruimende blik op het gebied van film, televisie en interactieve media. Tickets voor het Blikverruimersprogramma zijn binnenkort hier te bestellen.Inspirerende festivalavonden

Homo ludens
De afgelopen jaren lijkt er – steeds vaker ook over disciplinegrenzen heen – meer ruimte te zijn voor experimenteren, innoveren en samenwerken binnen de media- en kunstwereld. Jandino Asporaat, Tim Hofman en Halina Reijn tonen keer op keer aan niet bang te zijn om hun disciplines en werelden te overstijgen: zij zien de hele (media)cultuur als hun creatieve speelveld. Centraal staat dan ook het thema Homo ludens, oftewel ‘de spelende mens’ tijdens de 39e editie van het Nederlands Film Festival.

Inspirerende programma’s
Voor NFF-directeur-bestuurder Silvia van der Heiden staat het Blikverruimersprogramma voor inspiratie. “Ik ben verheugd dat Jandino Asporaat, Tim Hofman en Halina Reijn onze drie ‘spelende’ en bevlogen gastcuratoren zijn die met het publiek willen delen wat hen het afgelopen jaar geïnspireerd en geraakt heeft. Door hun eigen visie op de beeldcultuur, wordt Blikverruimers een aantrekkelijk programma met verrassende invalshoeken.”
Over de gastcuratoren

Jandino Asporaat
Op woensdag 2 oktober toont stand-up comedian, acteur en televisiepresentator Jandino Asporaat (1981) zijn programma. Asporaat debuteerde in 2006 met zijn eerste cabaretprogramma Antilliaanse pot, kreeg in 2011 zijn eigen tv-programma De Dino Show en speelde vijf en zes rollen in de films Bon Bini Holland (2015) en Bon Bini Holland 2 (2018).

Tim Hofman
Zaterdag 28 september is de beurt aan presentator, journalist, dichter en columnist Tim Hofman (1988). Als verslaggever begonnen in 2011 bij BNNVARA, heeft hij bij deze omroep vele programma’s gemaakt en gepresenteerd. In 2016 begon Hofman het YouTube-kanaal #BOOS waarin hij jongeren helpt met het oplossen van problemen.

Halina Reijn
Maandag 30 september is de avond van actrice, schrijver en regisseur Halina Reijn (1975). Ze maakte een succesvolle carrière door in het theater en op het witte doek. In 2007 won ze een Gouden Kalf voor haar vertolking van Mabel Wisse Smit in de serie De prins en het meisje. Het Nederlands Film Festival 2019 opent met de première van haar regiedebuut Instinct.
ga terug