Ga naar inhoud

Het Nederlands Film Festival sluit af met DE BELOFTE VAN PISA

Op zaterdag 5 oktober sluit het Nederlands Film Festival af met de voorpremière van de publieksfilm DE BELOFTE VAN PISA in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. De film, geregisseerd door Norbert ter Hall (A’DAM-E.V.A.), naar het scenario van Robert Alberdingk Thijm (A’DAM-E.V.A.), is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van schrijver Mano Bouzamour. De hoofdrol wordt vertolkt door Shahine El-Hamus (VALS). Ook acteurs Olivia Lonsdale (VALS), Yorick van Wageningen (OORLOGSWINTER), Mahfoud Mokaddem, Rapper Sjaak, Thor Braun (DE BOSKAMPI\'S), Monic Hendrickx (PENOZA) en Nora El Koussour (LAYLA M.) zijn in de film te zien. De feestelijke voorpremière wordt bijgewoond door een aantal leden van de cast & crew. Kaarten voor de slotfilm zijn binnenkort via deze website verkrijgbaar. Het Nederlands Film Festival vindt plaats van vrijdag 27 september tot en met zaterdag 5 oktober 2019.

Fotocredit: ©Diederick Bulstra

De vijftienjarige, Amsterdamse jongen Samir wordt op het Muzieklyceum Zuid aangenomen. Als enige leerling van Marokkaanse afkomst is hij een vreemde eend in de bijt. Sam’s tien jaar oudere broer Mo laat zijn broertje bij IJssalon Pisa beloven dat hij hoe dan ook zijn school af zal maken en zijn diploma zal halen. Zo goed en zo kwaad als het gaat, houdt Sam zijn twee werelden gescheiden en is hij vastbesloten om zich aan zijn belofte te houden.

De filmregie voor DE BELOFTE VAN PISA is in handen van Norbert ter Hall naar het scenario van Robert Alberdingk Thijm (DUNYA & DESIE, A\'DAM-E.V.A.). De film is geproduceerd door Gouden Kalf-winnaar Rolf Koot in coproductie met BNNVARA en Minds Meet en gesteund met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds en het CoBO.
ga terug