Ga naar inhoud

LITTLE BLACK SPIDERS in première op 32e Nederlands Film FestivalDe Vlaamse film LITTLE BLACK SPIDERS van Patrice Toye gaat op donderdag 4 oktober in première tijdens de 32e editie van het Nederlands Film Festival. Het NFF vertoont deze Belgisch- Nederlandse coproductie tijdens de ´Vlaamse Avond´ in het kader van de samenwerking met het Filmfestival van Oostende, waar LITTLE BLACK SPIDERS de openingsfilm is. De film is geïnspireerd op waargebeurde feiten die zich in de jaren ’70 afspeelden in België.

België, 1978. Katja en een stel andere levenslustige, zwangere tieners wachten in het geheim, onder het streng wakend oog van de zusters hun bevalling af. Sommigen willen deze misstap zo snel mogelijk vergeten, maar Katja verlangt intens naar een eigen kindje. De meisjes smeden vriendschappen en delen in deze maanden lief en leed, totdat de veilige zeepbel uiteenspat en Katja beseft welke plannen de zusters achter haar rug om smeden. De hoofdrollen in dit drama worden gespeeld door Line Pillet, Charlotte de Bruyne, Dolores Bouckaert en Ineke Nijssen.

LITTLE BLACK SPIDERS is geproduceerd door Prime Time in coproductie met Topkapi Films en Versus. Cinéart verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland en België. LITTLE BLACK SPIDERS is vanaf 11 oktober te zien in de Nederlandse filmtheaters.

Eva van der Gucht is gastvrouw van de Vlaamse Avond op het Nederlands Film Festival op donderdag 4 oktober. De tweede speelfilm die deze avond vertoond wordt, is één van de genomineerden voor de Vlaamse Filmprijzen, de Vlaamse equivalent van de Gouden Kalveren. Deze film wordt aanstaande woensdag 29 augustus bekendgemaakt wanneer het complete programma van het NFF online staat op filmfestival.nl. Tijdens de Vlaamse Avond vertoont het NFF verder diverse korte Vlaamse films en wordt er een diner in het teken van de Vlaamse keuken in het NFF Festivalpaviljoen op de Neude geserveerd.

Het 32e Nederlands Film Festival vindt plaats van 26 september tot en met 5 oktober. Jouw films, jouw festival. #nff2012
ga terug