Ga naar inhoud

NONO, HET ZIGZAG KIND opent 32e editie Nederlands Film Festival

NONO, HET ZIGZAG KIND, een film voor klein en groot, opent op woensdag 26 september de 32e editie van het Nederlands Film Festival. De feestelijke opening vindt plaats in de Utrechtse Stadsschouwburg. De belangrijkste spelers in de Nederlands/Engelstalige speelfilm zijn de 14-jarige Thomas Simon, Fedja van Huêt, Jessica Zeylmaker, Camille De Pazzis, Burghart Klaussner en Isabella Rossellini. De film is gebaseerd op de internationale bestseller Het Zigzagkind van de Israëlische schrijver David Grossman. Vincent Bal, regisseur van de gelauwerde en onlangs in Amerika uitgebrachte film MINOES, tekende zowel voor het scenario als de regie van de film.

De 14-jarige Thomas Simon debuteert in de rol van Nono. Burghart Klaussner (DAS WEISSE BAND, THE READER, GOODBYE LENIN!) speelt de rol van crimineel Felix Glick en Isabella Rossellini (BLUE VELVET, DE EENZAAMHEID VAN DE PRIEMGETALLEN, INFAMOUS) speelt de rol van Lola Ciperola; een beroemde zangeres uit Nice. Fedja van Huêt (LOFT, AMNESIA, KARAKTER) speelt de vader van Nono. Jessica Zeylmaker (DE MACHT VAN MENEER MILLER) vertolkt de rol van Gaby en Camille De Pazzis (LE PREMIER JOUR DU RESTE DE TA VIE) speelt Zohara.

NONO, HET ZIGZAG KIND is geproduceerd door de Nederlandse productiebedrijven BosBros en N279 Entertainment in co-productie met het Belgische productiebedrijf Prime Time. Vincent Bal regisseerde eerder voor BosBros de succesvolle speelfilm MINOES, met in de hoofdrol Carice van Houten. Deze film werd in 2002 op het Nederlands Film Festival bekroond met twee Gouden Kalveren.

Burny Bos (producent BosBros):
\'De keuze voor NONO, HET ZIGZAG KIND als openingsfilm van het Nederlands Film Festival is een duidelijk signaal dat de Nederlandse familiefilm volwassen is geworden.’

Willemien van Aalst (directeur Nederlands Film Festival):
\'Met de keuze voor NONO, HET ZIGZAG KIND brengt het Nederlands Film Festival een ode aan de Nederlandse familiefilm. De Nederlandse familiefilm is van constant hoge kwaliteit en wordt alom gewaardeerd in binnen- en buitenland. Door te openen met een Nederlands-Vlaamse coproductie, die in 2006 deel uitmaakte van het Netherlands Production Platform van de Holland Film Meeting, onderstreept het Nederlands Film Festival de meerwaarde en het toenemende belang van internationale coproductie.\'

David Grossman is één van Israëls grootste schrijvers. Zijn werk is in meer dan dertig talen vertaald en bekroond met talloze prijzen. Naast Het Zigzagkind schreef David Grossman vele andere boeken zoals Zie: liefde, De uitvinder van geheimen, De Stem van Tamar en Een vrouw op de vlucht voor een bericht.

Tegelijkertijd met de feestelijke première in de Stadsschouwburg van Utrecht op 26 september presenteert het Nederlands Film Festival NONO, HET ZIGZAG KIND in meerdere Utrechtse bioscoopzalen voor publiek.

Benelux Film Distributors verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland en België. NONO, HET ZIGZAG KIND is vanaf 3 oktober in de bioscopen te zien.

Het 32e Nederlands Film Festival vindt plaats van 26 september tot en met 5 oktober.




Klik hier voor high res beeldmateriaal van NONO, HET ZIGZAG KIND
ga terug