Ga naar inhoud
Film Awards

Kristallen Film voor Wild Port of Europe

De natuurfilm Wild Port of Europe heeft met 10.000 bezoekers de Kristallen Film-status bereikt. De film van regisseur Willem Berents laat het leven van dieren zien die leven in het grootste en drukste havengebied van Europa. Wild Port of Europe is de vijfde documentaire die dit jaar de Kristallen Film behaalt. Regisseur Willem Berents en producent Melanie Kutzke namen de Kristallen Film in ontvangst.

De Kristallen Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Kristallen Film Wild Port of Europe

Over Wild Port of Europe

In Wild Port of Europe zie je de verhalen van vele dieren waaronder bunzingen, konijnen en zelfs zeehonden in de havens van Moerdijk en Rotterdam; het grootste en drukste havengebied van Europa. De film laat zien hoe de dieren leven en keuzes maken in een landschap waar de mens continu alles verandert.

Over de productie

Wild Port of Europe is geproduceerd door Veldkijker en geregisseerd door Willem Berents. Sacha de Boer zorgde voor de voice-over van de natuurfilm en Eric Vloeimans componeerde de muziek. Wild Port of Europe, gedistribueerd door Paradiso Films, draait nog in de bioscopen.

Still_Wild Port of Europe

Deze film ook zien?

Naar Wild Port of Europe in de bioscoop? Bekijk de bioscoopagenda via de knop hieronder.

Still Wild Port of Europe 2

Over de Film Awards

De Kristallen Film Award wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Voor een Nederlandse film die tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes verkoopt, wordt de Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend.

ga terug