Ga naar inhoud
In Memoriam

In memoriam Hammy de Beukelaer

Op 26 januari jl. overleed ’s lands eerste echte stuntman en – coördinator Hammy de Beukelaer op 87-jarige leeftijd. In 2016 was zoon Willem NFF Master op het festival en werd het jubileum van Stuntteam Hammy de Beukelaer extra luister bijgezet toen het publiek van dichtbij de mooiste capriolen meemaakte van het bedrijf dat Hammy oprichtte. Willem de Beukelaer gaf tijdens het festival inzicht in de geschiedenis en hedendaagse prestaties van het stuntteam dat hij na zijn vader coördineerde, en deed dat nooit zonder de grote rol van zijn grote en grootse vader te benadrukken.


Het stuntteam is met films als ZWARTBOEK, SINT, TEMMINK en televisieproducties als FLORIS, BAANTJER en RIPHAGEN verantwoordelijk voor 90% van alle stunts in de Benelux. Ook de grote Amerikaanse producties die deels in Nederland worden gedraaid, komen bij Stuntteam Hammy de Beukelaer terecht. OCEAN’S ELEVEN en TWELVE, THE HITMAN’S BODYGUARD en het voor meerdere Oscars genomineerde DUNKIRK vormen enkele recente voorbeelden.


En dit begon allemaal met voormalig worstelkampioen Hammy de Beukelaer, die als stuntdubbel van Hollywoodster Van Johnson in THE LAST BLITZKRIEG, nu bijna zestig jaar geleden, in 1959 als eerste Nederlander het vak van stuntmannen en –vrouwen in Nederland leven inblies.


In 2008 werd het Gouden Kalf voor de Speciale Juryprijs op het NFF uitgereikt aan het stuntteam Hammy de Beukelaer.

ga terug