Ga naar inhoud

Gouden Film voor Gek van Geluk

De romantische komedie GEK VAN GELUK heeft vandaag een Gouden Film award ontvangen. Hoofdrolspeelster Plien van Bennekom werd, die nietsvermoedend een wandeling maakte, verrast met de award door collega Carly Wijs. Sinds de release op 7 december hebben meer dan 100.000 bezoekers de film in de bioscoop gezien. De Gouden Film wordt uitgereikt door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival in samenwerking met L’OR ESPRESSO, hoofdsponsor van het Nederlands Film Festival. GEK VAN GELUK is de vijftiende film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.


In GEK VAN GELUK kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen. Dan verzint de zangeres en tevens haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn) en het plan lijkt te slagen. Tot Lena\'s buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt. In een wanhopige poging om Lena alsnog aan het schrijven te krijgen, zet Valerie hun jarenlange vriendschap op het spel door de waarheid uit te laten komen.

GEK VAN GELUK, naar een oorspronkelijk scenario van Jacqueline Epskamp, is geproduceerd door Nijenhuis & Co in samenwerking met filmdistributeur Entertainment One Benelux. Nijenhuis & Co maakt de film in coproductie met AVROTROS gesteund door Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive en COBO fonds. Hoofdrollen worden vervuld door Plien van Bennekom, Carly Wijs, Matteo van der Grijn, Henry van Loon, Marie Mae van Zuilen en Beppie Melissen. De film is te zien in 120 bioscopen.Film Awards
De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

ga terug