Ga naar inhoud

Kristallen Film voor 0,03 seconde

0,03 SECONDE, de documentaire van regisseur Suzanne Raes, heeft de Kristallen Film status behaald. Meer dan 10.000 bezoekers zagen de film over topzwemmers Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Sharon van Rouwendaal, Sebastiaan Verschuren en Ferry Weertman sinds de release op 13 april. De Kristallen Film werd vanmiddag feestelijk uitgereikt in het Ketelhuis door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. 0,03 SECONDE is de vierde film die dit jaar de Kristallen Film status behaalt.


0,03 SECONDE geeft een indringende inkijk in de wereld van topsport, waarin talent, gedrevenheid en afzien alles betekenen, maar geen enkele garantie op succes bieden. De internationale concurrentie is gigantisch. De verschillen zijn miniem, de gevolgen enorm. Net wel betekent eeuwige roem, net niet een roemloze afgang. Wat betekent het alles te geven voor dat ene moment? Wat doet het met je als je slaagt? En wat als het niet lukt je ambities waar te maken?

De documentaire van regisseur Suzanne Raes wordt geproduceerd door Stichting Docmakers en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds en het CoBO Fonds. Distributeur voor 0,03 SECONDE is Cinema Delicatessen.

Film Awards
De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.
ga terug