Ga naar inhoud
Film Awards

Gouden Film voor Het Feest van Tante Rita

Het Feest van Tante Rita heeft 100.000 bioscoopbezoekers getrokken en daarmee de Gouden Film behaald. In de familiefilm van regisseur Dennis Bots gaan de twee kinderen Theo en Lulu naar het allergrootste dansfeest van het jaar, Het Feest van Tante Rita, met alle bekende hits van de Minidisco. Edsilia Rombley werd verrast met de Gouden Film door acteurs Ridder van Kooten en Edo Brunner, in bijzijn van regisseur Dennis Bots, producenten Arnan Samsom en Bas Wesseling en één van de bedenkers van Minidisco: Didi Dubbeldam.

De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival, met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Het Feest van Tante Rita ontvangt de vijfde Gouden Film van dit jaar. 

Cast en crew van Het Feest van Tante Rita met Gouden Film Award ©NFF\Friso Spoelstra

Over de film

Theo (Sil van der Zwan) en Lulu (Esther Mbire) gaan samen met hun moeder Chanelle (Edsilia Rombley) op vakantie naar de camping voor Het Feest van Tante Rita. Maar de weg naar het feest is niet zonder obstakels: met de familieauto kan niet gereden worden en er is een leeuw ontsnapt uit de dierentuin. Als de reis toch doorgaat, worden Theo en Lulu onderweg ook nog eens gedwarsboomd door Vwo (Piet Tomassen) en zijn persoonlijke chauffeur Remco (Edo Brunner). Kan Frank Vonk (Ridder van Kooten) de leeuw in het Tsjoe Tsjoe Wa bos vangen en lukt het de bijziende buschauffeur (Najib Amhali) om Theo en Lulu op tijd bij het dansfeest te krijgen?

Over de productie

Dennis Bots (Engel, Oorlogsgeheimen) regisseerde Het Feest van Tante Rita naar het script van Ernst Gonlag (Meskina). Het idee van de film is afkomstig van Arnan Samson en Bas Wesseling van Bazar Media die ook de film hebben geproduceerd. De cast bestaat uit Edsilia Rombley, Ridder van Kooten, Pim Muda, Edo Brunner, Lucretia van der Vloot, Esther Mbire, Piet Tomassen, Tooske Ragas, Sil van der Zwan, Lonneke van Krimpen, Channah Hewitt, Remi de Smet, Najib Amhali en een guest appearance van Jack van Gelder. Distributeur WW Entertainment brengt de film uit in 64 bioscopen.

Still_Het feest van Tante Rita

Deze film ook zien?

Naar Het Feest van Tante Rita in de bioscoop? Bekijk de bioscoopagenda via de knop hieronder.

Still Het Feest van Tante Rita

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het NFF, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Gouden FilmFilm AwardsHet Feest van Tante RitaJeugdfilm
ga terug