Holland Film Meeting

Goed nieuws voor voormalig HFM-projecten

Het jaar begint met goed nieuws voor drie voormalige projecten van de Holland Film Meeting (HFM). The Great Orator (HFM 2019 - BoostNL) en Gay Simulator (HFM 2022 - New Dutch) ontvangen een XL-bijdrage binnen de samenwerkingsregeling Immerse\Interact van het Nederlands Filmfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Daarnaast gaat Goodbye Stranger (HFM 2020 - New Dutch) binnenkort in première op IFFR 2023. Het NFF feliciteert alle makers van harte!

Still The Great Orator

The Great Orator

Regie: Daniel Ernst
Producent: Codeglue

Je bezoekt een werkelijkheid die volledig in beslag wordt genomen door de onophoudelijke uitzending van The Great Orator. Haar oraties worden uitgezonden vanuit de Grote Zaal, een megastructuur die tevens dienst doet als gigantische zendantenne. De volgelingen van The Great Orator hebben hun auto achtergelaten op een schijnbaar eindeloze parkeerplaats en zijn letterlijk één geworden met haar uitzending.

Gay Sim Schets 01

Gay Simulator

Regie: Iris van der Meule
Producent: Studio Biarritz

Gay Simulator is een interactief virtual reality kunstwerk en game die je op poëtische wijze meeneemt in het leven en de ervaringen van een lesbienne. Het is een artistieke ode aan geaardheid, liefde en seksualiteit met een serieuze ondertoon, die de hedendaagse discriminatie jegens lesbiennes in beeld brengt.

Still_Goodbye Stranger

Goodbye Stranger

Regie: Aaron Rookus
Producent: Topkapi Films

Wanneer succesvol ‘playlist curator’ Paul zijn gedroomde buitenlandpromotie in gevaar ziet komen, verandert zijn zorgeloze zomerdag vol privé-afspraken in een bitterzoete zoektocht naar wat er wérkelijk toe doet.

Holland Film Meeting

De HFM is het platform voor creatieve ontwikkeling en internationale samenwerking en distributie. Jaarlijks verzamelt NFF Professionals de internationale filmindustrie in Utrecht - en online - om ze voor te stellen aan Nederlandse professionals en hun projecten (van fictie tot documentaire tot interactive). Dit biedt voor alle partijen mogelijkheden voor nieuwe (internationale) samenwerkingen en kansen om het succes van producties te vergroten.

ga terug