Ga naar inhoud

De Grote Sinterklaasfilm bekroond met Gouden Film

De Grote Sinterklaasfilm heeft tijdens het Sinterklaasweekend de Gouden Film-status behaald. Meer dan 100.000 bezoekers hebben de familiefilm van regisseur Lucio Messercola in de bioscopen gezien. In De Grote Sinterklaasfilm werd Sinterklaas geadviseerd door Bram van der Vlugt. Daarnaast spelen onder meer Chris Tates, Erica Terpstra, Giovanni Caminita, Filip Bolluyt, Wes Mutsaars en Peter R de Vries een rol. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Het is de elfde Gouden Film Award-uitreiking dit jaar.

In De Grote Sinterklaasfilm staat het kasteel van Sinterklaas op instorten. Met de noodgedwongen verhuizing van Sinterklaas en de Pieten naar een camping lijkt het feest in de soep te vallen. Hugo Hogepief, Kim Kado, Marco Marsepein en Willem Wortel doen hun best om het Sinterklaasfeest te redden. Maar staat het kasteel van Sinterklaas wel écht op instorten of is het een sluw plan van Stan & Olivier?

Gouden Film
De familiefilm De grote Sinterklaasfilm werd door Lucio Messercola geregisseerd en geschreven door Trui van de Brug. Messercola drama produceerde de film. WW Entertainment heeft de film in ruim 123 bioscopen gedistibueerd.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.
ga terug