Ga naar inhoud
Nu kijken

Dag van de Korte Film 2023

Op donderdag 21 december, de kortste dag van het jaar, is het tijd voor de tiende editie van de Dag van de Korte Film. Eye Filmmuseum, het Nederlands Film Festival (NFF) en Go Short trakteren bioscoopbezoekers op de beste korte films van eigen bodem. Filmliefhebbers kunnen in 24 filmtheaters door heel Nederland terecht voor het korte film-programma.

Daarnaast is het programma tot en met begin januari online beschikbaar via Picl. Voor kinderen vanaf 4 jaar is er een speciaal kinderprogramma met korte animatiefilms. Tickets zijn verkrijgbaar via www.dagvandekortefilm.nl.

Still Lucid Dreaming

Deelnemende filmtheaters

Weten of jouw favoriete filmtheater meedoet? Ga naar het locatie-overzicht via de knop hieronder.

Over Dag van de Korte Film

Korte film is spannend, veelzijdig en vaak ook een medium waarmee jong filmtalent zich als eerste aandient. Kijkers kunnen zich verheugen op films van talentvolle makers. Bijvoorbeeld de dansfilm Lucid Dreaming van Emma Evelein, winnaar van het Gouden Kalf voor Beste Korte Film 2023, en Gleuf, een onderzoek naar eenzaamheid van Isis Mihrimah Cabolet. Beppie Melissen ontving een Gouden Kalf-nominatie voor haar rol in deze bijzondere film. Ook Ellen Parren ontving een Gouden Kalf nominatie voor haar rol in het zwart-komische sci-fi drama Ik ben geen robot. In deze film van Victoria Warmerdam lukt het Lara niet haar computer ervan te overtuigen dat ze geen robot is. En dit zijn nog maar drie van de zes geselecteerde films. Hieronder vind je het volledige programma

Dag van de Korte FilmKorte filmsGouden Kalf winnaarsBioscoop
ga terug