Ga naar inhoud
Film Awards

Kristallen Film voor Human Forever

De documentaire Human Forever heeft 10.000 bezoekers naar de bioscopen getrokken en daarmee de Kristallen Film ontvangen. In Human Forever onderzoekt zorgvernieuwer Teun Toebes hoe mensen wereldwijd omgaan met dementie en wat we daarin van elkaar kunnen leren om de toekomst mooier en inclusiever te maken. Pathé-theatermanager Saskia de Ruiter reikte vanavond de Kristallen Film Award uit aan Teun Toebes en filmmakers Jonathan de Jong en Bastiaan Brand voorafgaand aan de voorstelling van Human Forever in Pathé Buitenhof in Den Haag.

Het is de zesde keer dit jaar dat de Kristallen Film is uitgereikt. De Kristallen Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival, met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Crew van Human Forever met de Kristallen Film ©NFF/Wouter le Duc

Over Human Forever

De 24-jarige Teun Toebes heeft een missie: de levenskwaliteit van mensen met dementie verbeteren. Hij woont al jaren op de gesloten afdeling van een verpleeghuis als hij besluit deze missie naar een hoger plan te tillen. Tijdens een reis rond de wereld onderzoekt hij samen met zijn goede vriend en filmmaker Jonathan de Jong hoe in andere landen wordt omgegaan met dementie en wat we van elkaar kunnen leren om de toekomst te verbeteren. Nu het aantal mensen met dementie de komende twintig jaar verdubbelt, is deze zoektocht volgens het tweetal geen vraag maar een noodzaak.


Over de productie

De documentaire Human Forever, geregisseerd en geschreven door Jonathan de Jong, is geproduceerd door Super7even Productions samen met Bastiaan Brand en Teun Toebes. De muziek is gecomponeerd door Bob Thole en Vincent de Witte. De film is gerealiseerd met ondersteuning van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, ActiZ, PGGM, Vilans, V&VN, Alzheimer Nederland en met steun van Article 25 Foundation. Human Forever is door Pathé Nederland exclusief uitgebracht en te zien in 20 Pathé-bioscopen. Vanaf 1 december heeft Human Forever ook filmvertoningen in andere bioscopen en filmtheaters in het land.

Still_Human Forever

Deze film ook zien?

Wil jij ook naar Human Forever in de bioscoop? Bekijk de bioscoopagenda via onderstaande knop.

Still Human Forever

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het NFF, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

ga terug