Ga naar inhoud
Film Awards

Gouden Film voor Misfit The Switch

De high school komedie Misfit: The Switch van regisseur Erwin van den Eshof heeft 100.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken. Hoofdrolspeler Stefania, die in Misfit: The Switch van identiteit wisselt om zo op haar favoriete middelbare school te komen, heeft gisteren de Gouden Film Award hiervoor in ontvangst genomen. Het is de tiende keer dit jaar dat de Gouden Film is uitgereikt. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Stefania met de Gouden film voor Misfit The Switch ©Nederlands Film Festival/Studio Elias

Over de Misfit The Switch

Noah (Stefania) maakt The Switch van haar leven wanneer ze niet naar het Hoogland mag en verplicht naar het Lorentz moet. Samen met haar bestie Jessey bedenkt ze een geniaal plan: wat als ze wisselen van identiteit en daarmee van school? Alles lijkt te werken, tot ze op het Hoogland als Misfit wordt bestempeld. Lukt het haar ondanks haar geheim een Misfit squad te vinden en alsnog mee te doen aan Dance United, dé danswedstrijd voor scholen?

Over de productie

Misfit: The Switch is geregisseerd door Erwin van den Eshof (Misfit, Misfit 2, Misfit 3: De Finale, Misfit: De Serie, Elvy’s Wereld) die samen met Ernst Gonlag ook het scenario heeft geschreven. De cast bestaat o.a. uit Stefania, Bettina Holwerda, Timor Steffens, Anique Dreamon, Duncan Tromp, Kes van den Broek, Fenna Ramos, Nienke van Dijk, Alessio de Martino, Ricky Sheridan, Roosmarijn Wind, Felice Poppeliers en Kimberley Agyarko. Misfit: The Switch is het vierde deel van de succesvolle Misfit-franchise. Het totaalformat van Misfit is internationaal uitgerold, waaronder de wereldwijde Netflix Original-serie en remakes in Duitsland, Polen en Latijns-Amerika. De film is geproduceerd door NewBe in coproductie met Splendid Film, tevens de distributeur van Misfit: The Switch. De film is in 122 bioscopen uitgebracht.

Still_Misfit The Switch

Deze film ook zien?

Naar Misfit The Switch in de bioscoop? Bekijk de bioscoopagenda via onderstaande knop.

Still_Misfit The Switch

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het NFF, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

ga terug