Ga naar inhoud

Carice van Houten genomineerd voor Emmy Award

Carice van Houten is genomineerd voor een Emmy Award voor beste gastrol in GAME OF THRONES. Dit werd dinsdagavond onthuld bij de officiële bekendmaking van de nominaties van de Emmy Awards.


Van Houten is in het laatste seizoen van de serie slechts in één aflevering te zien. Toch is ze met haar vertolking van personage Melisandre genomineerd. Op Instagram reageert van Houten verrast en trots op het nieuws. "Wauw, de zomer is heet en staat vol met verrassingen," schrijft ze.

GAME OF THRONES maakt kans op meerdere prijzen. De serie heeft met 32 nominaties een recordaantal nominaties bij de Emmy Awards. GAME OF THRONESkomt onder andere in aanmerking voor de titels beste dramaserie, beste gevecht, beste mannelijke hoofdrol en beste vrouwelijke hoofdrol. Vorig jaar ontving de fantasyserie 22 nominaties.

Hoofdrol in NFF openingsfilm INSTINCT

Dit jaar opent het NFF met INSTINCT, het regiedebuut van actrice Halina Reijn, waarin Carice van Houten de hoofdrol speelt. Ze vertolkt het personage Nicoline, een psychologe in een TBS-kliniek die verstrikt raakt in een machtsspel met haar cliënt Idris. Idris, gespeeld door Marwan Kenzari (WOLF, ALADDIN), staat op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Nicoline is sceptisch en probeert zijn verlof te verhinderen, waardoor Idris langzaam transformeert in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Tegelijkertijd met de officiële openingspremière op vrijdag 27 september in de Stadsschouwburg Utrecht presenteert het NFF de publiekspremière van INSTINCT. Kaarten hiervoor zijn nu verkrijgbaar.


Bestel nu je tickets voor INSTINCT
ga terug