Wolf

Jim Taihuttu Speelfilm - 2013 - 119 min.
Geweld
Vanaf 16 jaar
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-winnaar

Beste Acteur Marwan Kenzari

Beste Production Design Lieke Scholman

Beste Regie Jim Taihuttu

Gouden Kalf-nominatie

Beste Camera Lennart Verstegen

Beste Film Julius Ponten

Beste Geluid Michaël Sauvage

Beste Montage Wouter van Luijn, NCE

Beste Muziek Gino Taihuttu

Andere prijzen

MovieZone NFF Award

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Zwart-wit gefilmd drama waarin de jonge kickbokser Majid moeite heeft om op het rechte pad te blijven. Dankzij zijn bikkelharde vuisten maakt hij in de ring én in het criminele circuit carrière.

In een grauwe, anonieme achterstandswijk maakt de jonge kickbokser Majid dankzij zijn bikkelharde vuisten snel carrière. Zowel binnen de ring, waar zijn trainer hem fanatiek klaarstoomt voor grote wedstrijden, als daarbuiten, waar het geld van de georganiseerde misdaad lonkt. Helaas is Majid zelf zijn grootste vijand; hij kan zijn frustraties en driften niet de baas en slaat regelmatig door - letterlijk én figuurlijk. Een eigentijds drama in tijdloos zwart-wit, rauw op de huid gefilmd.

Credits