Ga naar inhoud
Digitale Cultuur

Call for entries NFF Fellowship Programma 2024 – 2025

Het Nederlands Film Festival lanceert in september 2024 de tweede editie van het Fellowships Programma met daarin plek voor drie nieuwe onderzoekstrajecten.

Het programma biedt ruimte aan mid-career makers om diepgaand onderzoek te verrichten op het kruisvlak van Storytelling en Digitale Cultuur waarbij de relatie tussen maatschappij en technologie wordt bevraagd. Makers en collectieven die actief werken binnen de wetenschap, beeldende kunst, film, gaming, design of andere vormen van beeldcultuur, worden in het Fellowships programma uitgenodigd om nieuwe technologieën, tools en thema’s te verkennen.

In 2023 zijn de Fellows ARK (Arran Lyon, Roosje Klap, Louis Braddock Clarke, Senka Milutinović, Teoniki Rożynek, Valentin Vogelmann en Zuzanna Zgierska), Špela Petrič en Tina Farifteh gestart. In de onderzoeksperiode van één jaar (september 2023 – september 2024) vervullen diverse makers, curatoren, onderzoekers en andere vakmensen de rol van mentor, adviseur en respondent. De onderzoeksperiode wordt afgesloten met de presentatie van het werk tijdens de tentoonstelling Storyspace die gedurende het festival zal plaatsvinden in de centrale hal van Bibliotheek Neude.

Inschrijven
Onderzoeksvoorstellen voor het Fellowships programma 2024-2025 kunnen worden ingediend tot uiterlijk 1 maart 2024.
Voor meer informatie over de specifieke criteria voor het onderzoeksvoorstel, klik hier. Voor eventuele vragen kan je contact opnemen met george@filmfestival.nl.

Het NFF Fellowships Programma is mogelijk gemaakt door het Gieskes-Strijbis Fonds en een samenwerking met de Creative Humanities Academy (CHA) van de Universiteit Utrecht.

Fellows 2024

Talent Speeddates

Meer ontwikkelingstrajecten?

Schrijf je in voor de Professionalsnieuwsbrief en ontdek alle mogelijkheden die NFF voor talent heeft!

ProfesionalsFellowship
ga terug