Ga naar inhoud
Film Awards

Gouden Film voor Hardcore Never Dies

Hardcore Never Dies, het misdaaddrama van regisseur Jim Taihuttu, heeft 100.000 bezoekers naar de bioscopen getrokken. In aanwezigheid van acteurs Jim Deddes, Joes Brauers, Joenoes Polnaija en producent Sander Verdonk, is de Gouden Film vandaag uitgereikt in Pathé Noord in Amsterdam. In de film over de Rotterdamse gabbercultuur van de jaren negentig, vechten twee broers voor hun leven als ze door drugscriminelen worden bedreigd.

Het is de vijftiende keer dit jaar dat de Gouden Film is uitgereikt aan een Nederlandse film. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival, met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Cast Crew met Gouden Film voor Hardcore Never Dies © NFF/Friso Spoelstra

Over Hardcore Never Dies

De zeventienjarige Michael droomt van een toekomst als pianist, maar zijn ouders willen daar niks van weten. Als hij zich aanmeldt voor het conservatorium, mag hij met de hakken over de sloot naar de tweede ronde. Terwijl hij op zoek is naar inspiratie duikt zijn broer Danny onverwacht op en introduceert hem in de Rotterdamse gabberscene. Michael wordt een wereld ingezogen van snoeiharde beats, broederschap en drugs. Maar wanneer de pillenhandel van Danny internationale proporties aanneemt, moeten de broers vechten voor hun leven.

Over de productie

Jim Taihuttu (De Oost, Wolf, Rabat) regisseerde Hardcore Never Dies. Hij schreef samen met Amira Duynhouwer het scenario. New Amsterdam Film Company en Wrong Men produceerden de film. De hoofdrollen zijn gespeeld door Joes Brauers (Quo Vadis, Aida?, Do Not Hesitate), Jim Deddes (De Oost, Joardy Season) en Rosa Stil (Scheel). De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds en Netherlands Film Production Incentive. The Searchers heeft de film in 104 bioscopen uitgebracht. Vanaf 8 december is Hardcore Never Dies ook bij Prime Video te zien.

Cast Crew met Gouden Film voor Hardcore Never Dies

Deze film ook zien?

Wil jij ook naar Hardcore Never Dies in de bioscoop? Bekijk de bioscoopagenda via onderstaande knop.

Still Hardcore Never Dies

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het NFF, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

BioscoopHardcore Never DiesGouden Film
ga terug