Ik geloof niet meer

Babette Rijkhoff Korte documentaire - 2018 - 5 min.
Geanimeerde documentaire waarin Bushra vertelt hoe ze op vijftienjarige leeftijd tot de ontdekking kwam dat ze niet meer in de Islam geloofde.
 
Bushra ontdekte op vijftienjarige leeftijd dat ze eigenlijk niet meer in de Islam geloofde, hoewel ze daar als oudste dochter uit een Marokkaans­-Nederlands gezin mee was opgevoed. Ze begon zichzelf als atheïst te zien. Maar toen haar ouders op haar Hyves-­pagina ontdekten dat ze een afvallige moslima was, was dat het begin van de ellende. Korte documentaire waarin de vertelster anoniem haar verhaal doet. Deze animatiefilm is onderdeel  van De Locker, een serie online jongerendocumentaires van Human.

Tickets

Korte Animatiefilms 1

Louis Hartlooper Complex 2 zo 30 sep 13:00 - 14:34

Q&A's met regisseur Anselm Oettel van Glücksspiel, regisseur Babette Rijkhoff en animator Suus Hessling van Ik geloof niet meer en animator Raymon Wittenberg en coproducent Paul Mathot van Ultrakort - A Cup of Joe.

13:00

Cake Day

Korte animatie over de perfectionistische eigenaresse van een taartenwinkel. Ze werkt opgewekt aan een fantastische verjaardagstaart, tot haar dag verpest wordt door een walgelijke strontvlieg.

Lengte: 3min
Regie: Jeroen Koelewijn
lees meer

13:03

The Fish, Man and Monster

Korte animatiefilm, waarin een hongerige visser op zijn schip in de wolken wanhopig vliegende vissen probeert te vangen. De komst van een monstervis die al even hongerig blijkt, biedt uitkomst.

Lengte: 4min
Regie: Nik ter Beek
lees meer

13:07

Glücksspiel

Spannende, minimalistische animatie over het maken van keuzes. Het hoofdpersonage veroorzaakt door zijn egoïstische beslissing niet alleen chaos in zijn eigen leven, maar ook in dat van anderen.

Lengte: 6min
Regie: Anselm Oettel
lees meer

13:13

Q&A - Glücksspiel


13:20

Toren

Korte animatiefilm, waarin zowel de geschiedenis als de toekomst van de mensheid in de vorm van een geanimeerd schilderij aan de kijker voorbijtrekt. Altijd in beweging, continu veranderend.

Lengte: 2min
Regie: Daan Lucas
lees meer

13:22

Ik geloof niet meer

Geanimeerde documentaire waarin Bushra vertelt hoe ze op vijftienjarige leeftijd tot de ontdekking kwam dat ze niet meer in de Islam geloofde.

Lengte: 5min
Regie: Babette Rijkhoff
lees meer

13:27

Maelstrom

Korte 2D-animatie waarin een jonge vrouw tijdens enkele verwarrende gebeurtenissen ontdekt dat haar relatie anders in elkaar steekt dan ze aanvankelijk dacht.

Lengte: 8min
Regie: Shanta Jethoe
lees meer

13:35

KORT! - Emily

Een oude bloemenverkoopster overziet in deze animatiefilm haar leven. Ze heeft veel gegeven en met haar boeketten menig liefde bezegeld, maar zal ze zelf ooit bloemen ontvangen?

Lengte: 8min
Regie: Marlies van der Wel
lees meer

13:41

Bloeistraat 11

Korte film over twee beste vriendinnen tijdens een bijzondere zomer. Hun ooit zo vanzelfsprekende vriendschap komt dan op losse schroeven te staan, door tussenkomst van die oh zo ingewikkelde puberteit. Hoofdprijs op het internationaal animatiefilmfestival van Annecy.

Lengte: 10min
Regie: Nienke Deutz
lees meer

13:50

Ultrakort - A Cup of Joe

Er woedt een storm in de kop van Joe, die in deze animatiefilm dagelijks worstelt met een defecte knop van het koffiezetapparaat. Het zou helpen als hij eens van zijn fouten zou leren.

Lengte: 3min
Regie: Samantha Williams
lees meer

13:52

Q&A - Ultrakort - A Cup of Joe


13:59

De grote Hummimummi kerstspecial

Zelfs hartje zomer weet deze hilarische hybride van stop-motion animatie en liveaction-musical over het kerstfeest nog harten te doen smelten, mede dankzij een memorabele bijrol van Lee Towers.

Lengte: 26min
Regie: Mascha Halberstad
lees meer
14:34

Tanzania Transit

Hoogt 1 di 2 okt 22:15 - 23:48

Met Ik geloof niet meer als voorfilm. Q&A met regisseur Babette Rijkhoff en animator Suus Hessling van Ik geloof niet meer.

Credits

Scenario Babette Rijkhoff
Producent(en) Els Van Driel
Productiebedrijf
Research
Production Design
Montage
Sound Design
Visual Effects
Omroep
Animatie
Productieland(en)
Nederland

Ook interessant